banner388

Samsun'da hayvan maması üretilecek

Samsun Büyükşehir Belediyesi bu yıl sonu itibariyle hayvan maması üretecek.

Samsun'da hayvan maması üretilecek

Samsun Büyükşehir Belediyesi bu yıl sonu itibariyle hayvan maması üretecek.

16 Mayıs 2018 Çarşamba 10:18
Samsun'da hayvan maması üretilecek

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi büyük ilgi görmeye devam ediyor. Bu sefer Samsun Büyükşehir Belediyesi hayvanların besin ihtiyacını karşılamak için mama üretim tesisi açıyor.

Bakım merkezi içerisinde yer alan 500 metrekarelik alanda kurulan mama üretim fabrikasında soğuk hava deposu, öğütme ve konserve yapım makineleri yer alıyor.

Bu yıl sonu itibariyle üretime geçmeyi hedefleyen tesis ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Nurhan İşler bilgi verdi. İşler, “Fabrikamızın kurulumunu gerçekleştiriyoruz. Malzemelerimiz geldi. Yılsonuna kadar da mama üretimine geçmeyi hedefliyoruz. Burayı kurmamızın amacı, hastanelerden ve askeriyeden bize tencerelerde kalan yemekler geliyordu. Yemeklerin az geldiği günlerde pişmiş yemek olduğu için fazla dayanmıyordu. Bunları çöpe atmayıp, konserve mama şeklinde üretip, hem buradaki hayvanlarımızın gıda ihtiyacını sürekli hale getirmeyi hem de çevre illere de dağıtabilmeyi düşündük. Fazla gelen mamaları soğuk hava depolarımızda tutarak, ilerleyen zamanlarda yemek eksildiğinde buradan takviye edeceğiz" dedi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.