banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da hayrete düşüren ameliyat! Çıkan parça herkesi şok etti

Samsun'da 14 yaşında ameliyat olan çocuktan 16 santim uzunluğunda 1,5 kilo ağırlığında tümör çıktı.  

banner269

Samsun'da hayrete düşüren ameliyat! Çıkan parça herkesi şok etti

Samsun'da 14 yaşında ameliyat olan çocuktan 16 santim uzunluğunda 1,5 kilo ağırlığında tümör çıktı.  

21 Kasım 2019 Perşembe 10:16
Samsun'da hayrete düşüren ameliyat! Çıkan parça herkesi şok etti

Ailesi tarafından şiddetli böbrek ağrısı nedeniyle hastaneye götürülen 14 yaşındaki, Ahmet Kal'da yapılan tetkikler doğrultusunda tümör teşhisi konuldu. Ahmet Kal'ın tedavisi Tokat'ta yapılamayınca Samsun'a sevk edildi. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde başarılı ameliyat sonucu 1,5 kiloluk tümor çıkartıldı.

6 SAATLİK AMELİYAT

6 saat süren ameliyatta üroloji, genel cerrahi, kalp damar cerrahisi ve anestezi bölümlerinden profesör doktorlar görev aldı. Ameliyat sonucunda Ahmet Kal’dan 16 santim uzunluğu ve 1 buçuk kilo ağırlıkta bir ur çıkarıldı. Renal hücreli kanserin en ileri evresinde olan Ahmet Kal’ın vücudundaki tümör böbreğin içerisinden vücudun ana toplar damarına, oradan da kalbin sağ kulakçığının içerisine kadar uzanmış durumdaydı.

DENEYİMLİ MERKEZLERDE YAPILABİLİR

Çocukluk çağı böbrek tümörlerinin çok nadir görülen böbrek tümörleri olduğunu ifade eden Ondokuz Mayıs Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı Prof. Dr. Yarkın Kamil Yakupoğlu, "10 yaşından sonra renal hücreli kanser daha sık karşımıza çıkar. Bizim hastamız da 14 yaşında, erkek çocuk. Renal hücreli kanserin en ileri evresinde karşımıza çıktı maalesef. Tümör böbreğin içerisinden vücudun ana toplar damarına, oradan da kalbin sağ kulakçığının içerisine kadar uzanıyordu. Bu tip ileri evre tümörleri daha sık erişkinlerde görürüz. Böyle olgularda tümörün tedavi edilebilmesi için sadece böbreğin çıkartılması yeterli olmaz. Mutlaka kalbe kadar uzanan tümörün çıkartılması gerekir. Bu ameliyat ise sadece bu konuda çok deneyimli merkezlerde gerçekleştirilebilir. Üroloji, genel cerrahi, kalp damar cerrahisi ve anestezi bölümlerinin eş zamanlı ve koordine olarak çalışmasını gerektiren çok komplike bir ameliyattır" dedi.

ÇOK İYİ HİSSEDİYORUM

Ameliyat öncesi çok şiddetli ağrılar çektiğini söyleyen Ahmet Kal, "Böbreklerimden baya şiddetli ağrılarım vardı. Kanlı bir şekilde idrarımı yapıyordum. Ameliyattan sonra narkoz etkisi ve biraz da acılarım vardı. Şu an çok iyi durumdayım. Biraz zamanla çok daha iyi olacağım. Doktorlara çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
y s karan 2019-11-22 00:44:42

hastaya geçmiş olsun ama bu sayfaya ilan veren dominos piza reklamı hiç uymamış bir tarafta piza bir tarafta çıkan urun pusluda olsa göruntusu daha dominostan pıza yemem

Avatar
Ümit Selçuk 2019-11-22 12:46:30

Geçmiş olsun. Bilhassa Çocuk cerrahi alanında OMÜ gerçekten 1 numara !