banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da hayali seçmen cezası!

Samsun Valiliği, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde gerçeğe aykırı beyanda bulunan kişilerin tespit edilerek cezai işlem uygulandığını belirtti.

banner269

Samsun'da hayali seçmen cezası!

Samsun Valiliği, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde gerçeğe aykırı beyanda bulunan kişilerin tespit edilerek cezai işlem uygulandığını belirtti.

21 Ocak 2019 Pazartesi 11:51
Samsun'da hayali seçmen cezası!

Samsun Valiliği, Samsunhaber.com'un gündeme getirdiği 'hayali seçmen' haberleri ile ilgili açıklamada bulundu. Valilik, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde gerçeğe aykırı beyanda bulunan kişilerin tespit edilerek cezai işlem uygulandığını belirtti.

Samsun Valiliği tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimizdeki bazı mahallelerde ahır ve samanlıklara seçmen kaydı yapıldığıyla ilgili yaygın ve yerel medya kuruluşlarında çıkan haberler üzerine açıklama gereği duyulmuştur.

Konut olmayan yerlere ikamet taşımaya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğümüzün sistemi izin vermemekte olup, ilimizde de ahır ve samanlık gibi yerlere ikamet taşıması yapılmamıştır. Bununla birlikte, gerçeğe aykırı beyan ettiği yerde seçmen hakkı elde etmeye çalışan kişilerle ilgili kolluk kuvvetlerimizce yapılan tahkikat neticesinde adresleri kapatılıp, cezai işlem uygulanmıştır.

Ladik ilçemize bağlı Akyar Mahallesi’nde gerçeğe aykırı beyanda bulunulduğu yönünde gelen şikayetler üzerine yapılan araştırmalar ve tespitlerle gerekli cezai işlemler uygulanıp, ilçe seçim kuruluna bildirilmiştir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
55 2019-01-21 15:30:24

BU ADAYLARIN KARŞISINDA İYİ PARTİ ADAYLAR KAZANIR HAYIRLI OLSUN İYİ YE

Misafir Avatar
haaa 2019-01-22 09:10:47 @55

hah hah haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa çok güldüm

Beğenmedim! (0)