banner388

Samsun'da hava kirliliği azalmaya başladı

Samsun'da koronavirüs pademisi nedeniyle vatandaşlar dışarı çıkmaya tereddüt ederken hafta sonuda uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ile birlikte hava kirliliği yüzde 20 oranında azaldı.

Samsun'da hava kirliliği azalmaya başladı

Samsun'da koronavirüs pademisi nedeniyle vatandaşlar dışarı çıkmaya tereddüt ederken hafta sonuda uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ile birlikte hava kirliliği yüzde 20 oranında azaldı.

19 Aralık 2020 Cumartesi 14:50
Samsun'da hava kirliliği azalmaya başladı

Samsun Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Samsun’da egzoz emisyonundan kaynaklanan hava kirliliği yaklaşık yüzde 20 oranında düştü. Pandemi döneminde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları sonucunda trafik yoğunluğunun azalması hava kirliliğinin düşmesinde en büyük etken olarak gösteriliyor.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat önceki dönemlerde de Samsun'un hava kirliliği açısında iyi durumda olduğunu belirterek, "Evde Kal' çağrılarına uyulması sonucunda trafikte bir azalma meydana gelince Samsun genelinde ortalama egzoz emisyon değeri açısından baktığımızda yüzde 20 oranından bir iyileşme ortaya çıktı. Bu durum trafikteki hareketliliğin azalmasına bağlıdır. Hava kalitesi ölçüm değerlerinde daha iyi bir netice alınmıştır. Samsun hava kalitesi açısından sınır değerleri hiçbir zaman aşmamaktadır. İyi durumda olmamıza rağmen hareketliliğin azalması ile yüzde 20 daha iyiye doğru hava kalitesinde artış görülmüştür" dedi.

KULLANILMIŞ MASKELERLE İLGİLİ UYARI

Pandemi ile ilgili de vatandaşlara uyarılarda bulunan Müdür Bolat, "Samsun Valiliğimizin talimatlarına lütfen hep beraber uyalım. Evimizde kalalım. Hep beraber bu virüste başarılı bir sonuç elde edelim. Bakanlığımızın 2020/12 nolu genelgesinde belirtildiği üzere kurum, kuruluş ve işletmelerin bina ve yerleşkelerinde oluşan maske, eldiven ve diğer kişisel hijyen malzeme atıklarının diğer atıklardan ayrı olarak biriktirilmesi, ağzı sıkıca kapatılan iç içe iki torbaya konulması, geçici depolama alanlarında en az 72 saat bekletildikten sonra 'diğer atık' kategorisinde 'evsel atık' olarak yönetilmek üzere belediyeye teslim edilsin. Evlerden ve iş yerlerinden kaynaklanan tek kullanımlık maske, eldiven, mendil gibi kişisel hijyen malzemesi atıklarının ağzı sıkıca kapatılan iç içe iki torbaya konulması, en az 72 saat süreyle oda veya balkonlarda bekletilmesi ve 'diğer atık' kategorisinde evsel atık olarak yönetilmek üzere belediyeye teslim edilmesi hususlarına dikkat edilmesi gerekiyor. Kullanılmış maskeleri lütfen sağ sola atmayalım. Pandemi hep birlikte olduğu zaman mutlaka başarıya ulaşacağız. Kullanılmış maskeleri evde mutlaka bir yerde en az 72 saat muhafaza edilerek daha sonra belediyelerce gösterilen konteynere atmamız gerekiyor" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüdai 2020-12-20 09:55:37

Evine doğalgaz bağlatamıyan soba yakmak zorunda kalan fakir fukaranın mecburen yaktığı ucuz kömür çal çabut plastik eline ne geçerse yaktığı için oluşan hava kirliliğini düşünen yok sayın çevre ve şehircilik il müdürü doğalgaz başlatma imkanı olmayan ailelere teşvik destek verin samsunun havası daha temiz olacaktır şu an rasathane fatih reşadiye ilyasköy Kadıköy bu bölgedeki mahallere akşam mesainiz bittikten sonra gidin bir nefes alın acaba ne hissedeceksiniz eminim bir an evvel uzaklaşmak isteyeceksiniz.Çevre için daha çözüm odaklı hizmetler bekliyoruz