banner388

Samsun'da hastane yapımı yılan hikayesine döndü

Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, Vezirköprü ilçesinde yapımı süren devlet hastanesi ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya cevaplaması için önerge yöneltti.

Samsun'da hastane yapımı yılan hikayesine döndü

Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, Vezirköprü ilçesinde yapımı süren devlet hastanesi ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya cevaplaması için önerge yöneltti.

07 Ekim 2019 Pazartesi 19:09
Samsun'da hastane yapımı yılan hikayesine döndü

Samsun Milletvekili Erhan Usta,  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yapımı yılan hikayesine dönen Vezirköprü Devlet Hastanesinin akıbetini sordu.  Tamamlanamayan hastane inşaatıyla ilgili Meclis Başkanlığına sunduğu önergede şunlara değindi:

VEZİRKÖPRÜ  OYALANDI, HASTANE İNŞAATI NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Vezirköprü ilçemize yapılması planlanan devlet hastanesi 2013 yılında ihale edilmiştir. Aradan geçen onca sene içerisinde birçok İl Sağlık Müdürü değişmiş; iflas eden müteahhitler gerekçe gösterilerek, inşaat çok kez el değiştirmiştir. Her sene sorumlular, inşaatın çok yakında tamamlanacağı yönünde açıklamalarda bulunarak Vezirköprü halkını oyalamıştır. Şuan uzman raporlarına göre hastane inşaatının tamamlanma oranı nedir? İnşaat ne zaman tamamlanacak, Vezirköprü’nün hastane ihtiyacı ne zaman giderilecektir?

FİRMALAR MI YETERSİZ?

Hastane yapım sürecinde birçok müteahhit iflas etmiş ve hastane inşaatı hala tamamlanmamıştır. İhale şartları ihaleyi alan firmanın iflasına sebep olacak kadar ağır mıdır? Değilse bu firmaların ihaleyi alabilme yeterlilikleri var mıdır?

HALA TEREDDÜTLER VAR

Hastane inşaatına ilişkin bazı tereddütler bulunmaktadır. Halihazırda inşaat alanının coğrafi koşulları sebebiyle çok ciddi harfiyat masrafı olmuştur. Kamu bütçesinin bu şekilde verimsiz kullanıldığı düşünülmektedir. Bölge zemin itibarıyla da toprak kaymalarına müsaittir.

Vezirköprü Hastanesinin yapım ihalesi sürecinde hangi kamu menfaatleri gözetilerek bu bölge tercih edilmiştir?  İnşaat ve civarında bulunan zemin etütleri kim tarafından yapılmıştır? Elde edilen sonuçlar nelerdir?

İnşaat alanından bugüne değin ne kadar harfiyat çıkarılmıştır? Bunun maliyeti nedir? Bundan sonraki süreçte inşaat tamamlanana kadar çıkarılması planlanan yaklaşık harfiyat miktarı ve maliyeti nedir?

ÖNLEM ALINACAK MI?

Ayrıca inşaatın bulunduğu bölgenin üst kısmında sulama göletinden gelen su boruları bulunmaktadır. Bu borular daha önce toprak kayması sebebiyle patlamıştır. Olası bir doğal afette hastanenin bundan ciddi şekilde etkilenmesi muhtemeldir. Bütün bunlar düşünüldüğünde neden böyle bir arazinin tercih edildiği merak konusudur.

Bölgede olası bir toprak kaymasına karşı bir önlem alınacak mıdır? Söz konusu sulama göleti borularının patlaması ihtimaline karşılık bir tedbir var mıdır?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ugur yalcin 2019-10-08 06:42:52

aaaaaaaaa bu Samsunu satan adam degilmi hala ortaliktami geziniyorr

Avatar
Reha 2019-10-07 21:11:18

Sen ne yanpirik adamain. Tam bir plan yapip böldün oylari samaunu kazandirdin. Heryeri ayri oynayandan fikir insani ülkücümü olur. Bahçeli denmi öğrendin

Avatar
kadir nadir 2019-10-07 19:29:56

bagli Samsun milletvekili .nin hicsesi cikmiyor Carsambadaki zehir uretecek fabrika icin bir demecini duymadik..bir de ordan seslen kimin yanindasin bilelim

Avatar
okuyucuu 2019-10-08 08:51:21

sen hikaye olmuşsun hastane hikaye olmuş çokmu ....

Avatar
gulay 2019-10-08 08:50:24

erhan usta bos konusma varsa bı yetkın kendıne guvenıyorsan cık meclıse erken emeklılıgı cıkar yada tartıs hukumetle cıkart ozaman vatandas senı dınlesın

Avatar
55 2019-10-08 09:10:17

tren unutuldu hep ne zaman başlayacak seferlere

Avatar
samsunlu 2019-10-08 11:10:24

erhan usta çok başarılı bir adam gerçekten oyları bölüp samsunu akp ye teslim etti yine şimdi ne yaparsan yap bana samimi gelmiyor

Avatar
sms 2019-10-08 15:31:38

gündem farklı... kişi aynı.... bizim şirin baba....