banner388

Samsun'da hastane inşaatı başlıyor 

Samsun'un Canik ilçesine kurulacak olan yeni şehir hastanesinin zemin etüt çalışmalarına başlandı.

Samsun'da hastane inşaatı başlıyor 

Samsun'un Canik ilçesine kurulacak olan yeni şehir hastanesinin zemin etüt çalışmalarına başlandı.

29 Nisan 2020 Çarşamba 10:56
Samsun'da hastane inşaatı başlıyor 

Canik ilçesinde 234 bin 371 metre kare alana kurulacak dev şehir hastanesinin kurulumunun ilk aşaması gerçekleşiyor. Ekipler zemin etüt çalışmalarına başladı.

İhalesi önümüzdeki günlerde yapılması planlanan şehir hastanesi 900 yatak kapasiteye sahip olacak. Hastane bünyesinde genel tedavi üniteleri dışında onkoloji hastanesi, son teknoloji tetkik cihazlarıyla donatılmış bir nükleer tıp merkezi, kalp damar cerrahi ve göğüs merkezi, genetik hastalıkların tedavi sürecinin yönetileceği genetik hastalıklar merkezi, üreme yardımcı tedavi merkezi, organ ve doku nakli merkezi, inme merkezi, yanık merkezi, 40 ameliyathane ve 1 hibrit ameliyathaneyi de bulunduracak. Tüm odaları tek yataklı olarak dizayn edilecek olan hastanede ayrıca 200 yatak kapasiteli yoğun bakım ünitesi olacak.

SAMSUN'A ÇOK YAKIŞACAK

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, yapılacak olan şehir hastanesinin Samsun güçlü sağlık yapısına daha da güç katacağını belirterek, "Korona virüs ile mücadelede üst düzey çalışma göstermekteyiz. Bu salgın ile mücadelemiz devam ederken ilimizde sağlık yatırımları da devam ediyor. Bu bağlamda baktığımızda Cumhurbaşkanımızın gözdem dediği, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın yeni nesil hastane diye tarif ettiği şehir hastanesi projelerinde, inşa süreci devam eden hastaneler dışında, ihalesi yapılan ilk şehir hastanesi ihalesi Samsun Şehir Hastanesi olacak. Tüm alt yapı çalışmalarını sağladık. Bu hafta bakanlık ekipleri sondaj çalışmalarını yaptılar. Çok kısa zamanda dosyası tamamlanmış olacak ve şehir hastanesi ihalemiz gerçekleştirilecek. 'Sağlık kenti' Samsun dediğimiz zaman şehir hastanesi buraya çok güzel yakışacak. Biz hem Samsun’a hem bölgeye hizmet etmekteyiz. Bölgemizdeki tüm hastalar Samsun’un güçlü sağlık yapısının farkındalar. Şehir hastanesi yapıldığında bölgeden ve uluslararası düzeyde sağlık turizmi açısından katkısını göreceğiz. Hastane tamamıyla son teknoloji ile donatılmış bir şekilde hizmet verecek" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ayakkabı kutusundaki dolarlar 2020-04-29 12:14:36

tamam hastahane yapımına karşı değilim ama bu hükümet kadar orman düşmanı yeşil düşmanı bir iktidar görmedim. şimdi derler orası bozuk orman,ağaçlı yada çalılık diye.umarım etrafı konut imarına açılmaz rant için...ayrıca şehir hastahanesine ulaşım kolay olmalı adı üstünde şehir hastahanesi şehrimdeki tüm vatandaşlar rahatca ulaşabilmeli umarım bu planlanmıştır

Avatar
vedat cizmeci 2020-04-29 19:18:19

piril piril verimli topraklar ..akbabalar gelmis ..yakinda kazici aletlerde gelir ..cinayeti yakindan cekin..Sehir hastaneleri bu ulkenin utancidir..kimlerin ortakligi vardir ..gercek ortaklarindan bahsediyorum....yetim hakki yiyerek oralara geldiniz.rabbim yedirmesin diyorum bu mubarek gunde..

Avatar
osman durust 2020-04-29 17:00:29

sehir hastaneleri sahibi 5 liyi zengin ettik kimlerle ortak oldugunu da biliyoruz ..bize devlet hastaneleri lazim...hala ulkem kurtulamadi fe to projelerinden ..yeter be uyanin ulke hirsizlarin elinde kaldi..

Avatar
realite 2020-04-29 12:29:54

ormanı katlettiniz , bu hastaneyi inşa edecek başka bir yer bulamadınız mı?

Avatar
Ali 2020-04-29 11:16:20

Hastane yapin tamamda lazinsa illaki 10 kati fiyatinami yaptiracaksiniz gene. 19 yilda 1000 kişilik tek fabrika yaptilarmi.yok yapilmadi ama olanlarin tamami beleje satildi.

Avatar
Esnaf 2020-04-29 11:52:27

Allah bir doğa katliamı daha

Avatar
Kuzey 2020-05-04 14:48:41

O ağaçlara yazık. Yer kalmadı sanki.Rant yine rant.

Avatar
orman 2020-05-04 16:15:42

orman olmayan bir arazi bulamadınız mı