banner388

Samsun'da harabe evde yaşayan aile ölümle burun buruna

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde harabe denilebilecek bir evde yaşayan 7 kişilik aile her gün ölüm ile burun buruna.

Samsun'da harabe evde yaşayan aile ölümle burun buruna

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde harabe denilebilecek bir evde yaşayan 7 kişilik aile her gün ölüm ile burun buruna.

27 Ağustos 2020 Perşembe 13:29
Samsun'da harabe evde yaşayan aile ölümle burun buruna

"HER GÜN KORKU İÇİNDE YAŞIYORUZ"

Vezirköprü'nün  Tabakhane Mahallesi 1406. Sokak numara 32’de Kurtça Özel (49) ve Şerife Özel ile 5 çocuğu ile birlikte bakımsız ve neredeyse yıkılacak olan bir evde yaşıyor. Evin camları naylonla kapatılırken, evde tuvalet e banyo bulunmuyor. Evin annesi Necibe Özel eşinin çalınmadığını ve 5 çocuğunu zor şartlarda okuttuklarını, evin neredeyse her yerinin çürük olduğunu evi yıkıp yenisini yapma imkanlarının da bulunmadığı için her gün evin yıkılacağı korkusuyla yaşadıklarını söyledi. Babasından Kurtça Özel’e miras kalan evin sit alanı olmasının yanı sıra imar sorununun da olduğunu,  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonundan 25 bin lira yardım çıktığını ancak tamir ve onarıma yetmediğini, zaten evin onarılmasının neredeyse imkansız olduğunu, bütün ailesinin her gün evin çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Evin fertlerinden Lise 2. sınıf öğrencisi Esma Özel ise, her gün korku içinde ders çalıştığını, yağmurlu havalarda yağan yağmurun tamamen evin içine girdiğini belirterek, korku içinde yaşamak istemediklerini söyledi

YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLENİYOR

Tabakhane Mahallesi Muhtarı Kazım Aslan, aile ile özel olarak ilgilendiğini, gerekli tüm makamlara ulaşmasına rağmen evim imar sorunu olduğu ve sit alanında bulunduğu için bir şey elde edemediğini, fakat yetkililerden bu soruna bir çözüm bulunmasını istediğini söyledi. Her yağmurda ev sahiplerinin ve ve komşuların tedirgin olduğunu da sözlerine ekledi.

Komşular da ailenin son derece bakıma muhtaç olduğunu ve yetkililerin bu aileye yardım etmesi gerektiğini söyledi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
emre 2020-08-27 14:52:37

Önce ALLAH ıma sonra da kudretli, adaletli, yardımsever devletime ve yetkililerine emanetsiniz Allah yardımcınız olsun

Avatar
Isımsız 2020-08-27 17:24:56

Allah yardımcısı olsun boyle ailelere bızde yardımcı olmak ısterız