banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da hamsiye yoğun talep

Karadeniz'de kulağına kar suyu kaçan hamsi Samsun’da kilosu 25 TL’den kapış kapış satılıyor.

banner269

Samsun'da hamsiye yoğun talep

Karadeniz'de kulağına kar suyu kaçan hamsi Samsun’da kilosu 25 TL’den kapış kapış satılıyor.

10 Şubat 2022 Perşembe 16:39
Samsun'da hamsiye yoğun talep

Samsun'da balık satıcıları havaların soğuk olmasından dolayı hamsinin yağlanarak büyüdüğünü söyledi. Büyüyen ve daha lezzetlenen hamsi vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. Kimi vatandaşların başka bölgede yaşadıklarını belirterek Karadeniz hamsinin tadının hiçbir yerde alamadıklarını söyledi.

"HAMSİ KAR SUYUNUN KOKUSUNU ALDI"

Taleplere yetişemediklerini söyleyen Balık satıcısı Ercan Albayrak, "Şuan da yoğunluk hamsidedir. 25 TL'den satılıyor. Vatandaş memnundur. Havanın soğumasıyla birlikte hamsimiz de geldi. Barbun var 20 TL, Mezgit 15 TL, İstavrit 15 TL'dir. Vatandaş balık yiyor. En uygun şuanda balıktır. Her şeye zam geldi, balığa zam gelmedi. Bayağı satıyoruz ve yetiştiremiyoruz. Hamsi kar suyunun kokusunu aldı. Yüzeye çıktı. Fiyatı ise tavuktan ucuzdur" dedi.

Balık satıcısı Onurcan Köse, "Havaların soğuk olmasından ve hamsinin kulağına kar suyu kaçmasından dolayı daha lezzetlidir. Hamsinin boyu büyüdü. Yağlandı. Vatandaşta bol bol hamsi yiyor" diye konuştu.

Bir vatandaş ise " Samsunluyum ama Van'da yaşıyordum. Karadeniz'de hamsiyi buldum çok mutluyum. Van'da biz hiç hamsi göremedik. Hamsiyi çok aradık. Karadeniz suyunda beslenmesinde dolayı çok özledik" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aslan 2022-02-11 10:24:58

İlçeler gelen hamsi çöp..nasıl oluyırda samsun iyi hamsi çevre ilçelerine çöpe dökülecek durumda hamsiler geliyor..

Avatar
Mehmet Sancak 2022-02-12 19:40:46

Hamsi 25 TL diyorsunuz ve zam gelmediğini beyan ediyorsunuz. Ama ben Ekim ayında Samsun'da 15 liraya hamsi aldım. Şimdi 25 lira. Nasıl zam gelmemiş. Zam gelmesi için 50 lira mı olması gerekiyormuş.Et ve tavuk ürünleri daha çok zamlanmış diyebiliriz ama balık ucuzlamış diyemeyiz.

Avatar
Ahmet 2022-02-14 19:20:08

Bu haber hangi tarihte 14 Şubat balikcilarda taze hamsi yok hep buzhane