banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da hamsi kapış kapış satılıyor

Samsun'da balıkçı tezgahlarında hamsinin kilosu 5 Tl'den satılıyor.

banner269

Samsun'da hamsi kapış kapış satılıyor

Samsun'da balıkçı tezgahlarında hamsinin kilosu 5 Tl'den satılıyor.

15 Kasım 2017 Çarşamba 15:46
Samsun'da hamsi kapış kapış satılıyor

Samsun haber - Samsun'da hamsinin bol olması hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. Balıkçı tezgahlarında hamsinin kilosu 5 TL'den satılıyor.

"İKİ AY DAHA DEVAM EDER"

Sezonun iyi geçtiğini belirten balıkçı Bülent Çakmak, "Hamsi 5-7 lira arası değişiyor. Hamsi bol. Et, tavuk pahalı ama balık ucuz. 1 kilo balık 2-3 kişiye yetiyor. Onun için vatandaş uygun fiyata hamsi yiyebilir. Hamsi bolluğu iki ay daha devam eder. Ondan sonra buzhane hamsisi başlar. Fırtınalar daha başlamadı o yüzden balık bol. Vatandaşlar bol bol yiyebilir. Diğer balıkların fiyatları da uygun. Mezgit 5 lira, barbun 5 lira, palamut 7 lira, çinekop 10 lira, somon, levrek, sargan 15 lira, çupra 20 lira, kalkan 60 lira" dedi.

"PALAMUDUN İŞİ BİTTİ"

Balıkçı Kurtça Aydın, "Palamudun işi bitti. Şimdi hamsi başladı. Hamsi fiyatları şimdi uygun. Ortalama 5 liradan satılıyor. Vatandaşlar da hamsiye hayli ilgi gösteriyor. Fırtınalar düşene kadar hamsi bolluğu devam eder. Vatandaşlar yiyebildiği kadar hamsi yesin" diye konuştu.

"FİYATLAR UYGUN"

Özdemir Yılmaz ise yaptığı açıklamada "Hamsi özellikle Karadenizliler için önemli bir balık. Hamsiyi severek tüketiyoruz. Fiyatı da bu aralar uygun. Bol bol yiyoruz. İnşallah bu bolluk devam eder" şeklinde ifade etti.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-11-15 17:50:24

Görüldüğü üzere ucuzluk olunca vatandaşta rahat ediyor esnaf da bayram ediyor o sebepten dolayı devletin girdi maliyetlerini benzini mazotu ve vergiyi aşağıya çekmesi gerekiyor. Pahalılık vatandaşın iyice belini büktü.