banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da hamile FETÖ şüphelisine doğum izni

Sosyal medyanın en çok konuşulan olayları arasında yer alan 'Samsun'da 9 aylık hamile kadına FETÖ gözaltısı' iddiaları ile ilgili Vali Osman Kaymak ve Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı.

banner269

Samsun'da hamile FETÖ şüphelisine doğum izni

Sosyal medyanın en çok konuşulan olayları arasında yer alan 'Samsun'da 9 aylık hamile kadına FETÖ gözaltısı' iddiaları ile ilgili Vali Osman Kaymak ve Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı.

29 Eylül 2017 Cuma 12:38
Samsun'da hamile FETÖ şüphelisine doğum izni

Samsun Haber - Samsun'da FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı olan 9 aylık hamile G.C., doğum için özel bir hastaneye yatınca polis ekipleri kimlik tespiti yapmak için hastaneye gitti. Konu, sosyal medya üzerinden, 'sezeryanla doğum yapan kadını gözaltına almak için polisler kapıda bekliyor' şeklinde servis edilince Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, "Hiçbir şekilde adı geçen hakkında gözaltına alma ve ifade alma işlemi yapılmamıştır. Hastaneden taburcu edildiğinde şüpheli, adli kontrol uygulamasına tabi tutulacaktır" ifadeleri yer aldı.


Sosyal medyada çıkan, 'sezaryanla doğum yapan kadını gözaltına almak için polisler kapıda bekliyor' paylaşımları üzerine Vali Osman Kaymak ve Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. 


Vali Osman Kaymak sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "27 Eylül 2017 tarihi itibariyle bazı sosyal paylaşım platformlarında ‘Bu kez adres Samsun'da özel bir hastanede sezeryan ile doğum yapan G.C.'yi gözaltına almak isteyen polis, hasta kapısında bekliyor’ şeklinde yapılan haberle ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Söz konusu haberde adı geçen şüpheli G.C. ile eşi C.C.'nin FETÖ/PDY terör örgütünün gizli haberleşme programı olan ByLock kullanıcısı olduklarının tespit edilmesi üzerine haklarında Silahlı Terör Örgütü Üyeliğinden yürütülen soruşturmada, ifadeden kaçmaları ve uzun zamandır kendilerine ulaşılamaması nedeniyle adı geçenlerle ilgili olarak 07.07.2017 tarihinde yakalama kararı çıkartılmıştır. Bugün itibariyle şüpheli G.C.'nin doğum yapmak üzere ilimizdeki özel bir hastaneye yatış yaptığının öğrenilmesi üzerine, sivil görevlilerce hastaneye gidilerek şüpheliye kimlik tespit işlem yapılmış ve akabinde görevliler hastaneden ayrılmışlardır. Hiçbir şekilde adı geçen hakkında gözaltına alma ve ifade alma işlemi yapılmamıştır. Hastaneden taburcu edildiğinde şüpheli adli kontrol uygulamasına tabi tutulacaktır. Bu açıklamalar dışındaki haber, yorum ve algı oluşturmaya yönelik değerlendirmeler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.