banner388

Samsun'da halk isyan etti!

Samsun’un Dereköy Mahallesinde bulunan derede çok sayıda ölü balık kıyıya vurdu. Vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi.

Samsun'da halk isyan etti!

Samsun’un Dereköy Mahallesinde bulunan derede çok sayıda ölü balık kıyıya vurdu. Vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi.

21 Mayıs 2017 Pazar 19:37
Samsun'da halk isyan etti!

Samsun Haber - Samsun’un Canik ilçesi Dereköy Mahallesinde bulunan bir derede çok sayıda ölü balık su yüzüne çıktı. Korkunç manzarayı gören bölge sakinleri bu duruma oldukça tepki gösterdi.

Dereköy Mahallesi sakinlerinden Orhan Gören, “Muşta Deresine ilaçlanmış hayvan pisliğini dereye bırakmışlar. Derede bulunan canlı balıklar telef oluyor. Yetkililer biran önce bu sorununun çözülmesini mahalle halkı olarak istiyoruz. Tarihinde ilk defa Dereköy Muşta Deresinde böyle balık ölümleri ile karşılaşıyoruz. Sağlığımız burada tehlikede. Suyun kokusu etrafa yayılıyor. İnsan bile kokudan zor geçiyor" dedi.

Mahalle sakinlerinden Mustafa Başkan ise, "50 yıldır Dereköy’de yaşıyorum. İlk defa böyle bir olay başımıza geldi. Derede bir tane su canlısı kalmadı. İlaçlanmış, hayvan pisliği dereden akıyor. İnsan sağlığı tehlikede. Yetkililer acilen bu konu hakkında ilgilenmelerini istiyoruz ”şeklinde konuştu.

Dereköy eski Belediye Başkanı Ahmet Topal, “Dereköy Belediye başkanlığım döneminde 2012 yılında başlattığım olta balıkçılığı projesi vardı. Muşta Deresini olta balıkçılık festivali için dereye bıraktığımız balıklardı onlar. Suçluların bir an önce adaletin önüne çıkarılmasını istiyorum ”diye konuştu.

Son Güncelleme: 21.05.2017 19:42
Anahtar Kelimeler:
Samsun Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.