banner388

Samsun'da haftalar sonra ilk Cuma namazı

Korona virüs pandemisi nedeniyle yasaklanan Cuma namazı haftalar sonra sosyal mesafeye uyularak kılındı.

Samsun'da haftalar sonra ilk Cuma namazı

Korona virüs pandemisi nedeniyle yasaklanan Cuma namazı haftalar sonra sosyal mesafeye uyularak kılındı.

29 Mayıs 2020 Cuma 13:54
Samsun'da haftalar sonra ilk Cuma namazı

Camilerde namaz kılma yasağının kalkmasının ardından Samsun’da cuma namazı cemaatin yoğun katılımıyla fiziksel mesafe kuralına uygun bir şekilde kılındı.

Korona virüsü salgını nedeniyle 16 Mart'tan bu yana toplu ibadete kapalı olan camilerden uygun şartları sağlayanlar bugün kapılarını cemaate açtı. Samsun’da da belirlenen camilerde cuma namazı cemaatin yoğun katılımıyla fiziksel mesafe kuralına uygun olarak eda edildi. Cami avlularına sığmayan cemaat sokaklara ve meydanlara taştı. Cemaatle sadece cuma namazının farzı kılındı, sünnetler ise evde eda edildi.

Uzun bir süre sonra cemaatle namaz kılmanın oldukça mutluluk verdiğini ifade eden vatandaşlar, “Cemaatle namaz kılmak çok güzel bir duygu. Çok özlemişiz. Allah bu koronalı günleri bir daha bize göstermesin. Bu mikrop inşallah bir an önce memleketimizin başından gider. Sünnetlerimizi de evde kılacağız. Evde durmaktan sıkılmıştık, cemaatle namazımızı kılmaktan ayrıca mutluyuz” dediler.

Samsun’da yoğun katılımla gerçekleşen cuma namazı havadan da görüntülendi. Uzun bir zamandan sonra toplu kılınan cuma namazı, güzel görüntüler oluşturdu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mete Karayel 2020-05-29 14:30:12

Çok şükür rabbime.