banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da güzellik merkezlerine uyarı!

Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe genelindeki güzellik merkezlerinde korona virüs tedbirlerine yönelik denetim yaptı.

banner269

Samsun'da güzellik merkezlerine uyarı!

Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe genelindeki güzellik merkezlerinde korona virüs tedbirlerine yönelik denetim yaptı.

28 Mayıs 2020 Perşembe 16:24
Samsun'da güzellik merkezlerine uyarı!

Ekipler iş yerlerinde, İçişleri Bakanlığı’nın kuaför ve güzellik merkezlerinde uyulması gereken kurallara ilişkin yayınladığı genelge kapsamında kontrol etti. Cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj işlemlerinin geçici olarak yapılamadığını hatırlatan ekipler, kurallara uymayan iş yerlerine ceza uygulandığı bilgisini aktardı.

Dünya ile birlikte Türkiye’de etkili olan korona virüs salgını sonrasında kuaför, berber ve güzellik merkezleri, 21 Mart’ta İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge kapsamında kapatıldı. Yaklaşık iki ay boyunca müşterilerine hizmet veremeyen işletmeler, 11 Mayıs’ta Bilim Kurulu’nun önerileriyle oluşturulan kuralları içeren İçişleri Bakanlığı genelgesine uyma zorunluluğu ile yeniden açıldı. Üç haftadır müşterilerini ağırlayan güzellik merkezleri, Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından denetlendi. Samsun Umum Kuaförler Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Kiraz ve Başkan Yardımcısı Ahmet Küçük’ün de katıldığı denetim çalışmasında ilçedeki güzellik merkezlerini ziyaret eden ekipler, işyerlerinde uygulanması zorunlu olan korona virüsle mücadele kurallarına yönelik kontrollerde bulundu. Hijyen ve sosyal mesafe önlemleri başta olmak üzere virüsün yayılımını önlemek için belirlenen kurallar, güzellik merkezlerindeki çalışanlara hatırlatıldı.

RANDEVU ZORUNLU

İçişleri Bakanlığı’nın 6 Mayıs’ta yayınladığı genelge ile kuaför, berber ve güzellik merkezlerinin çalışmaları sırasında uygulayacakları kuralların açıklandığını hatırlatan zabıta yetkilileri şunları söyledi:
“İçişleri Bakanlığımızın Bilim Kurulu’nun önerileri ile oluşturduğu kurallar bulunuyor. Tüm kuaför, berber ve güzellik merkezleri bu kurallara uymak zorunda. İş yerleri 09.00-21.00 saatleri arasında açık kalabiliyor. Müşterilerin kabulü için randevu sistemi oluşturulmalı. Hizmet verilen koltuklar arasında birer boşluk bırakılmalı. Randevu saatlerinde kayma olması durumunda içeride sadece bir müşteri bekleme yapabiliyor. Mekanın büyüklüğüne göre, içeride bulunabilecek maksimum müşteri sayısını gösteren bir duyurunun kapıya asılması gerekiyor. Çalışanlar ve müşteriler mutlaka maske takmalı.”

CİLT BAKIMI VE MAKYAJ YAPILAMIYOR

Personelin her bir işlem öncesinde müşterinin göreceği şekilde ellerini dezenfekte edip yeni bir çift eldiven giymek zorunda olduğunu belirten yetkililer, “İş yerinde kullanılan koltuklar her müşteriden sonra yeni biri tarafından kullanılmadan önce dezenfekte edilmeli. Havlu ve önlük gibi malzemeler tek kullanımlık olmalı. Özellikle güzellik merkezlerinde cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj işlemleri yeni bir karar açıklanana dek geçici olarak yapılamayacak. Aynı zamanda iş yerlerinde yiyecek ve içecek ikramı sunulmaması gerekiyor” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SAĞLIK ÇALIŞANI 2020-05-29 05:37:46

DENETLEMEYI YAPAN BELEDIYECİ ÖNCE MASKE NASIL TAKILIR ONU ÖĞRENSİN SONRA ESNAFI DENETLESİN BİLMİYORSA MASKE KULLANMAYI HASTANEYE BUYURSUN ÖĞRETELİM. SAYGILARIMLA

Avatar
XX 2020-05-28 16:42:48

DÖVMELİ BAYAN O DÖVMEYİ NERDE YAPTIRMIŞ ÖĞRENEBİLİRMİYİZ ??

Avatar
Sağlıkçı 2 2020-05-29 08:49:14

Denetim ekibi biri maskesiz biride emaneten takmış önce kendini düzeltmek gerek