banner388

Samsun'da güvercin güzellik yarışması

Samsun'da düzenlenen Eke ve Yavru Güvercin Güzellik Yarışması'na vatandaşların ilgisi büyük oldu.

Samsun'da güvercin güzellik yarışması

Samsun'da düzenlenen Eke ve Yavru Güvercin Güzellik Yarışması'na vatandaşların ilgisi büyük oldu.

05 Kasım 2017 Pazar 18:02
Samsun'da güvercin güzellik yarışması

Samsun Haber - Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan Yalı Kafe'de düzenlenen 'Eke ve Yavru Güvercin Güzellik Yarışması' büyük ilgi gördü. Samsun Serinofil Derneği ve Atakum Belediyesi işbirliği ile düzenlenen yarışmaya bu yıl ilk kez vatandaşlarda katıldı. 



Samsun Seribofil Dernek Başkanı Hacı Öyrek yarışma hakkında yaptığı konuşmada, "Derneğimizin her yıl yaptığı yarışmayı bugün de gerçekleştirdik. Yoğun bir katılımın olduğu yarışmada güvercin besleyen arkadaşların hayvanlarının bütün güzelliklerini sergilediler. Hakem heyeti yarışmaya katılan güvercinler arasından seçim yaparak yavru ve yetişkin kategorisinde ilk 3’e giren güvercinleri belirlediler. Yarışmaya Türkiye’nin birçok ilinden güvercin sever de katıldı. Yaptığımız yarışma ile uçurduğumuz güvercinlerin güzelliklerini de ortaya çıkarmayı amaçladık. Vatandaşlar da gelerek güvercinlere baktılar. Yarışmaya yaklaşık 300 kişi ve 300 güvercin katıldı" ifadelerini kullandı.



Hakem Heyeti Üyesi Saim Uzun, yarışmanın en güzel erkek kuşu hakkında, "Erkek yetişkinler güzellik dalında 1. olan kuş, çok güzel bir kuş. Birinci olan Kızıl Benek Karanfilli kuşumuz son dakikada yarışmaya dahil oldu. Sahibi kuşu kutusunda unutmuş. Kutudan çıkardı, yarışmaya soktu ve son dakikada da yarışmayı kazandı. Kuşumuz, ‘Taklacı Erkek Güvercin Güzeli’ seçildi. Bu kuşu satın almak isteyen sahibine 5 ya da 10 bin lira vermek zorunda kalır diye düşünüyorum. Böyle güzel bir kuş yetiştirdiği için kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.


EN GÜZEL KUŞUN DEĞERİ 10-15 BİN TL

Yarışmadaki en güzel yetişkin erkek güvercinin sahibi olan Uğur Akgöz ise konuşmasında, “Güvercin beslemenin sevdalısıyız, gönüllüsüyüz. Bu işe saygı duyuyoruz. Hayvanlarımıza ilgi gösteriyoruz ve emek veriyoruz. Bu da bizim hobimiz. Güvercinler bizim her şeyimiz. Güvercinim yetişkin erkek kategorisinde 1. oldu. Bu kuşu benden almak isteyenin 10 -15 bin TL arasında bir fiyat vermesi gerekir. Çünkü şampiyon güvercinimin uçan yavruları ve torunları var. Irklı ve nesli olan kuştur kendisi. 9 yaşında uçabilen bir kuş kendisi. Yavrularını, oyun değerine göre ya da uçuşuna kadar 5 bin TL’den 15 bin TL’ye kadar satıyorum. Güvercinimin şampiyon olmasından dolayı çok mutlu oldum" ifadelerine yer verdi.



Yarışmada çeşitli kategorilerde dereceye giren ilk 3 güvercin sahibine kupa ve çeşitli hediyeler verildi.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunGüvercin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.