banner388

Samsun'da gözler Bakan Ahmet Demircan'a çevrildi

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan'ın medikal cihaz ve tıbbi el aletleri sektörünün destekleneceğini belirtmesinin ardından sektörde hareketlilik oluştu.

Samsun'da gözler Bakan Ahmet Demircan'a çevrildi

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan'ın medikal cihaz ve tıbbi el aletleri sektörünün destekleneceğini belirtmesinin ardından sektörde hareketlilik oluştu.

01 Ağustos 2017 Salı 10:06
Samsun'da gözler Bakan Ahmet Demircan'a çevrildi

Samsun haber - AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan'ın, Sağlık Bakanı olmasının ardından Türkiye'nin yabancı cihaz bağımlılığından kurtulacağını söylemişti. Bakan Demircan'ın bu açıklamasıyla sektör temsilcileri heyecanlanmıştı.

Bakan Demircan'ın açıklamasının ardından MEDİKÜM Başkanı Dr. Ahmet Aydemir, "Bakanımızın açıklamaları, devletimizin zirvesinin bu işe verdiği önemi göstermektedir. Son dönemlerde ülkemiz, uluslararası bir sıkışmışlıkla karşı karşıya. Ekonomimizin de bundan nasibini alması için ellerinden geleni yapıyorlar. Dolayısıyla bu şartlar altında ithalatın daha fazla devam etme şansı yok. Cari açığın mutlaka azaltılması lazım. Bunun yolu da,  bizim kendi ürettiğimizi tüketmemizden geçer. Ancak bu şekilde bizim ülkemizle ilgili kararlık emelleri olanlarla konuşma şansımız olur" dedi.

Beklentilerinin ivedilikle sonuç odaklı işlemek girmek olduğunu vurgulayan Aydemir, "Çünkü bizim ürettiğimiz ürünleri alan kurum, Sağlık Bakanlığı'dır. İthal ürünlerden çıkması, bütün hastaneler genelinde planlamaları yapması ve bu planlamalara göre firmaların neleri üretebileceğinin önüne koyulması gerekiyor. Sağlık Bakanlığı'nın güdümlü bir üretim yaptırması durumunda hem istihdam artacaktır hem de ülke ihtiyaçları milli ve yerli olacaktır. Bu durum aynı zamanda ihracatı da eş zamanlı artıracaktır. Üretilmeyen ürünler de bu sistemle üretilebilir konuma gelecektir" şeklinde konuştu.

30-35 yıllık hayallerinin nihayet gerçekleştiğini ifade eden Bahadır, Bakan Demircan'ın bu sektörde atacağı adımların Samsun ve Türkiye için faydalı olacağını ifade etti.

Gazete Gerçek / Gülsüm Atik

Son Güncelleme: 01.08.2017 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
samsunsporlu 2017-08-01 13:03:34

önce hastane yöneticilerini bir elden geçirmesi lazım işi ehline versin liyakatlı ve dürüst insanları yönetici yapsın ahbab çavuş ilişkilerine bir son versin ki bunu yapacağına da eminiz.