banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da görme engelli Arslan’ın örnek alınacak hayatı

Samsun’da yaşayan 30 yaşındaki Ahmet Tayfur Arslan, görme engeline rağmen yaşamı ve yaptıkları ile pek çok kişiye örnek oluyor.

banner269

Samsun'da görme engelli Arslan’ın örnek alınacak hayatı

Samsun’da yaşayan 30 yaşındaki Ahmet Tayfur Arslan, görme engeline rağmen yaşamı ve yaptıkları ile pek çok kişiye örnek oluyor.

16 Mayıs 2017 Salı 12:21
Samsun'da görme engelli Arslan’ın örnek alınacak hayatı

Samsun Haber - Samsun’da yaşayan 30 yaşındaki Ahmet Tayfur Arslan, 10 yıl önce yaşadığı hastalık sonrasında görme yetisini kaybetti. Arslan, yaşadıkları sonrasında hayata küsmedi, ilk olarak liseyi açıktan bitiren, sonrasında ise OMÜ Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Ahmet Tayfur Arslan, bir yandan Engelli Öğrenciler Birimi’nde çalışırken bir yandan da aynı üniversitede yüksek lisans eğitimine devam ediyor.

Sabancı Vakfı Toplumsal Hibe Programı kapsamında desteklenen Eğitimde Görme Engelliler Derneği ile Engelsiz ODTÜ Topluluğu tarafından sürdürülen Engelli Üniversite Öğrencileri İnisiyatifi Projesinde eğitim aldığını söyleyen Ahmet Tayfur Arslan açıklamalarında "Üniversite ikinci sınıfta sivil toplum kuruluşları ile tanıştım ve Engelli Üniversite Öğrencileri İnisiyatifi Projesi'ne ilk başvuran kişi oldum. Ardından bu proje kapsamında sivil inisiyatifi nasıl ele alırız, haklarımız için nasıl çalışırız gibi konularında eğitim aldım. Ardından üniversitemizdeki engelli öğrencileri bir araya getirerek sosyal yaşamı Destekleme Topluluğu'nu kurduk. Halen başkanlığını ben yapıyorum. Engelli öğrencilerin sivil inisiyatifi eline almaları adına bu bizim için çok önemliydi" dedi.


'HİÇ BİR FARKIMIZ YOK'

Engelli olmanın hiçbir şeyin önüne geçemeyeceğini belirten Arslan, "Toplum içerisinde her şeye aynı ulaşıyoruz ben de otobüse biniyorum, ben de çalışıyorum, ben de evleniyorum. İnsanlara verebileceğim mesaj şu; Biz ne anormaliz, ne engelliyiz aslında biz birlikte biriz. Ayrımcılık olmamalı. İsteyin siz istedikten sonra yolunuzda hiç bir şey duramaz. Bizim engeli olmayan bireylerden hiç bir farkımız yok sadece benim görme fonksiyonum kayıp. Engelli ailelerin çocukları onları evlere yada farklı yerlere kapatmasınlar. Hayatın içine bıraksınlar. Bu gün aileler varken yarın olmayacaklar çocukları tek başına kalacak. en önemlisi onları bağımsız yaşama alıştırsınlar" açıklamalarında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.