banner388

Samsun'da gerçekleşecek olan Dev organizasyona 100 gün kaldı

Samsun’da düzenlenecek olan 23. İşitme Engellileri Olimpiyat oyunlarına 100 gün kaldı. Oyunlar hakkında Bakan Kılıç’ın da katılımıyla ulusal ve yerel basın temsilcilerine bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Samsun'da gerçekleşecek olan Dev organizasyona 100 gün kaldı

Samsun’da düzenlenecek olan 23. İşitme Engellileri Olimpiyat oyunlarına 100 gün kaldı. Oyunlar hakkında Bakan Kılıç’ın da katılımıyla ulusal ve yerel basın temsilcilerine bilgilendirme toplantısı yapıldı.

09 Nisan 2017 Pazar 18:45
Samsun'da gerçekleşecek olan Dev organizasyona 100 gün kaldı

Samsun Haber - 18-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek olan İşitme Engelliler Olimpiyatlarının (Deaflypics) başlamasına 100 gün kala Samsun’da bir otelde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da katılımıyla Medya Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.  Toplantıya katılan ulusal spor basını temsilcileri ile yerel basın temsilcilerine oyunlara hazırlık çalışmaları hakkında sunum yapıldı. Sunum öncesinde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, 23. İşitme Engellileri Olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

“En Büyük 3. Spor Organizasyonu Samsun’da”

Sunum öncesinde yaptığı konuşmasında “olimpiyat köyü” uygulamasını ilk kez bu turnuvada hayata geçireceklerini söyleyen Kılıç, oyunlara rekor katılım beklediklerini belirtti. Samsun’da düzenlenecek 23. İşitme Engellileri Olimpiyat Oyunlarının en büyük büyük 3. spor organizasyonu olduğunu vurgulayan Kılıç, “Organizasyona yönelik hazırlıklar son derece hızlı ve düzenli bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Organizasyonlar ve müsabakalar için kullanılacak toplam 39 tesisin tamamına yakınının hazır durumda. Yapımı devam eden atıcılık, atletizm, bowling salonu yapımı çalışmaları da bu ayı sonuna kadar tamamlanacak. Bu Deaflympics Olimpiyat Oyunları şuana kadar 17 farklı ülkede düzenlendi. Samsun Deaflympics 2017 ön kayıt başvuranlarına göre oyunlar tarihinin en geniş katılımlı organizasyonu olmaya şu anda aday. Olimpiyatlar için Türk İşaret Dili ve Uluslararası İşaret Dili eğitimlerimiz bütün hızıyla devam etmektedir. Oyunlar 21 branşta gerçekleştirilecek. Atıcılık, atletizm, badmilton, basketbol, yol bisikleti, dağ bisikleti, bowling, futbol, tarihinde ilk kez golf, güreş hem grekoromende hem serbestte, hentbol, judo, karate, masa tenisi, oryantiring, plaj voleybolu, tekvando, tenis, voleybol ve yüzme. Hazırlıklar büyük ölçüde tamamlanmış durumdadır" dedi.

“Yoğun Katılım Bekliyoruz”

Oyunlar esnasında 2 bine yakın gönüllünün görev alacağından bahseden Bakan Kılıç, “ Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi yerleşkesinde yer alan Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurtlarımızda sporcularımızın konaklamaları gerçekleştirilecek. Bu aynı zamanda İşitme Engelliler Olimpiyatları çerçevesinde ilk kez hayat bulacak olan olimpiyat köyünün de oluşturulması anlamına geliyor. Sadece olimpiyat oyunlarının tesislerinin yapımının maliyeti toplamda baktığımızda 450 milyon Türk lirasını aşan bir maliyettir. Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonu (ICSD) yetkilileri Samsun'da geçen yıl açılan golf sahasını gördü. Karadeniz Bölgesi'nin ilk golf sahası olma özelliğini taşıyan golf sahamızı ve bildiğimiz kadarıyla dolgu alanına inşa edilen tek golf sahası şuanda. Golfü de oyunların içine ekleme kararı aldılar. Çeşitli sebeplerden dolayı olimpiyatlara katılmama kararı alan Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere gibi ülkeler 18-21 Şubat tarihindeki toplantıdan sonra bu yaz organizasyona katılma kararı aldılar. Şuanda toplantının etkileri ve bunun arkasından gelen yoğun katılım sonrasında sporcu sayımız ciddi manada artmıştır" şeklinde konuştu.

2021 Yılında Yapılacak 5.si İslam İşbirliği Oyunları da Türkiye Ev Sahipliği Yapacak

Ülke olarak her organizasyona talip olmadıklarını ifade eden Bakan Kılıç, "Organizasyonun dünya genelinde ilgiyle takip edilebilmesi için de bütün çalışmalar yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Şu anda kurulacak basın merkeziyle beraber önümüzdeki aylar içerisinde oyunlara gidecek olan süreçte ciddi anlamda bir bilgilendirme ve haber çalışması yapılacak. Doğal olarak Samsun bu çalışmalarda tanıtım açısından hem de uluslararası camiada bilinirlik açısından öne çıkacaktır. Aynı zamanda uluslararası müsabakaların, olimpiyatlar, paralimpik oyunlar ve farklı müsabakalardaki kota müsabakaları ülkemize alıp, ev sahibi avantajını kullanmak isteriz. Bu anlamda yoğun çalışıyoruz" şeklinde konuştu. 2021 yılında 5.si İslam İşbirliği Oyunlarının Türkiye’de yapılması konusunda Bakü’de 4. İslam İşbirliği Oyunlarının lansman toplantısı esnasında uzlaşıldığını müjdesini veren Kılıç, “2021 İslam İşbirliği Oyunları da Türkiye’ye alınmış oldu. Bu oyunlar da 2021 yılında İstanbul’da yapılacak” dedi. Programa ayrıca Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kithir, spor yazarları, sporcular ve basın mensupları katıldı.

Yasir BABA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.