banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da Flaş İddia! O Sorular Çalındı Mı?

2012’deki avukatlıktan hakim ve savcılığa geçiş sınavı sorularının Gülen örgütü tarafından sızdırıldığı iddiasına ilişkin 82 hakim ve savcı hakkında hazırlanan iddianameye, sınava Samsun'dan katılan avukat çiftin aldıkları yüksek puanlar temel oluşturdu. İddianamede sınavda Samsun'dan katılan 4 avukatın yüksek puanlar aldığına da işaret edildi.

banner269

Samsun'da Flaş İddia! O Sorular Çalındı Mı?

2012’deki avukatlıktan hakim ve savcılığa geçiş sınavı sorularının Gülen örgütü tarafından sızdırıldığı iddiasına ilişkin 82 hakim ve savcı hakkında hazırlanan iddianameye, sınava Samsun'dan katılan avukat çiftin aldıkları yüksek puanlar temel oluşturdu. İddianamede sınavda Samsun'dan katılan 4 avukatın yüksek puanlar aldığına da işaret edildi.

23 Şubat 2017 Perşembe 11:09
Samsun'da Flaş İddia! O Sorular Çalındı Mı?

Samsun Haber- 2012'deki avukatlıktan hakim ve savcılığa geçiş sınavı sorularının Gülen örgütü tarafından sızdırıldığı iddiasına ilişkin 82 hakim ve savcı hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Önümüzdeki günlerde Ankara'da başlayacak davanın iddianamesinde, sınava Samsun'dan katılan Cumhuriyet Savcısı A.K ile eşi Hakim A.N.K.'nin aldığı yüksek puanların tesadüf olmadığı, İstanbul ve Ankara adayları çok geride kalmalarına rağmen, İzmir, Samsun, Kahramanmaraş, Konya, Erzurum gibi illerin adaylarının birbirlerine yakın ve yüksek puan almalarına dikkat çekiliyor.

45 YIL HAPİS TALEBİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 2012'deki ‘Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı’ sorularının, sınav öncesinde sızdırıldığı iddiasına ilişkin 82 kişi hakkında iddianame düzenleyerek, Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Samsun'da tutuklanan hakim A.K ve eşi A.N.K'nin de sanık olduğu davada şüpheliler ‘terör örgütü üyesi olmak’, ‘kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık’ ve ‘terör örgütü faaliyeti kapsamında resmi belgede sahtecilik’ suçlarından 45 yıl 7 ay 15'er güne kadar hapis istemiyle yargılanacak.

KARALAMA BİLE YAPMAMIŞLAR

Sınavı çok üstün başarıyla tamamlayan dört evli çift olduğu, bunların birbirlerine yakın ve yüksek puanlar aldıkları, soru kitapçıkları üzerinde hiçbir yazılı muhakeme ya da karalama olmadan, bilhassa matematik sorularını yüzde 100 doğru yaptıkları belirlendi.

SINAVI ARKADAŞIM KAZANACAK

Sınavdan sonra basında ve internette, soruların önceki sınava göre ‘anormal derece’ zor olduğuna yönelik değerlendirmeler yapıldığı aktarılan iddianamede, sınav sonuçları açıklanmadan, 17 Mayıs 2012'de bir internet sitesinin forumunda, "Rozmoni" rumuzuyla, "Tahminim bu sınavı 250-300 civarında kişi kazanacak... Bu arada sınav birincisinin de bir arkadaşım olacağını tahmin ediyorum baş harfleri (A.K.)" biçiminde, sonradan doğrulanacak yorumda bulunulduğuna dikkat çekildi.

ÖSYM'NİN RAPORU DELİL OLDU

İddianamede, sınavın kurallara uygun gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğinin belirlenmesi amacıyla istenen raporu gönderen ÖSYM'nin, "23 Ekim 2011'de yapılan sınava göre Mayıs 2012'deki sınavda İstanbul ve Ankara adaylarının çok geride kaldıkları, bunların yerine İzmir, Samsun, Kahramanmaraş, Konya, Erzurum gibi illerin adaylarının birbirlerine yakın ve yüksek puan aldıklarını" belirttiği aktarıldı.

YANLIŞLARI BİLE AYNI ÇIKTI

Analizler sonucu sınavdaki 22 sorunun kritik soru olarak belirlendiği, özellikle 12 adayın bu soruların 20'sinde doğruda birleşmesi, 2'sinde de aynı yanlış cevabı vermelerinin tesadüf olamayacağı aktarılan raporda, bu 12 adayın kayıtlı oldukları baro veya ikamet şehirlerine bakıldığında çok daha şüphe çekici bir durumla karşılaşıldığı, bunlardan dördünün Samsun, ikisinin Amasya, üçünün de İzmir'den katıldıkları, Samsun'dan katılan A.K. ile Amasya'dan katılan A.N.K'nin evli oldukları ifade edildi.

EN YÜKSEK PUANI ALMIŞLAR

İddianamede, bilirkişi raporunda şüphelilerden Amasya'dan sınava katılan A.N.K. ile Samsun'dan sınava katılan eşi A.K'ye özel olarak değinildiği belirtilerek, bu şüpheliler hakkında, "Sınavdan en yüksek puan alan ilk 2 kişi evli bir çifttir. Bu çiftlerden A.N.K'nın, 8 matematik sorusundan tamamını, soru kitapçığı üzerinde çözümünü göstermeden, doğru olarak cevaplandırdığı görülmüştür. A.K. ise 8 matematik sorusundan iki tanesini soru kitapçığı üzerinde doğru çözümünü göstermemiş ve soruların tamamını doğru cevaplandırmıştır. Ayrıca bu iki adayın 140 sorudan 130'ar tane doğru cevapları ve 10'ar tane yanlış cevapları bulunmaktadır. 10 adet yanlış cevaplardan 7 tanesi her iki aday için de aynı soruların aynı seçeneklerinde eşleşmiş oldukları görülmüştür. Bu nedenle her iki aday açısından da sınav sorularını sınavdan önce elde ettiklerine ve kullandıklarına dair kuvvetli kanaat oluşmuştur" denildiği aktarıldı.

Kaynak: Gazete Gerçek / Gülsüm ATİK

Son Güncelleme: 23.02.2017 18:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.