banner388

Samsun'da fiyatların düşmesi bekleniyor

Samsun'da pazarcılar yerli ürünlerin çıkmasıyla fiyatların düşmesini bekliyor.

Samsun'da fiyatların düşmesi bekleniyor

Samsun'da pazarcılar yerli ürünlerin çıkmasıyla fiyatların düşmesini bekliyor.

14 Nisan 2018 Cumartesi 16:33
Samsun'da fiyatların düşmesi bekleniyor

Samsun haber - Samsun'da baharın gelmesine rağmen beklenilen işlerin olmadığını ifade eden pazarcılar yerli ürünlerin fiyatları düşüreceğini söyledi.

Pazarda fiyatların uygun olduğuna dikkat çeken pazarcı Turan Kayman, "Ürünler Antalya, Mersin, Adana ağırlıklı geliyor. Çarşamba ve Bafra'dan ürün çıkmasına bir ay daha var. Bir araba malı 1 pazarda satmamız gerekirken 5 pazarda satıyoruz. Fiyatlar uygun. Malın gelişine göre fiyatlarda artma azalma oluyor. Salatalık 1,5-3 TL, domates 3 TL, patlıcan 2 TL, çilek 5 TL, muz 7 TL, elma 3 TL, portakal 3 TL, dolmalık biber 4 TL, fasulye 5-10 TL, kıl biber 5 TL" dedi. 

Karın fazla yağmasının tarım ürünlerini etkileyebileceğini belirten pazarcı İsa Akça, "3-4 aydan beri işler iyi gitmiyor. Çarşamba-Bafra Ovalarının ürünlerini bekliyoruz. Bu sene kış olmadı. Eğer tarım ürünleri bundan etkilenirse pek iyi olmaz" diye konuştu. 

İşlerin canlanmadığını vurgulayan pazarcı Muhammet Dağ ise "Bahar geldi ama işler henüz canlanmadı. Yaza giriyoruz inşallah işler açılır. Çarşamba-Bafra ürünleri gelip ürün bollaşınca fiyatlar daha düşebilir. Şu anda gidişat pek iyi değil ama inşallah yazın işler daha iyi olur" şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunPazar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.