banner388

Samsun'da FETÖ Soruşturmasında Bazı Din Görevlileri Çıkartıldı

Samsun'un İl Müftüsü olan Veysel Çakı, Fethullahçı Terör Örgütü ile bağlantısı olduğu gerekçesi ile açığa alınmış olan ve soruşturmaları devam eden din görevlilerini hac kafilesinden çıkarmış olduklarını söyledi.

Samsun'da FETÖ Soruşturmasında Bazı Din Görevlileri Çıkartıldı

Samsun'un İl Müftüsü olan Veysel Çakı, Fethullahçı Terör Örgütü ile bağlantısı olduğu gerekçesi ile açığa alınmış olan ve soruşturmaları devam eden din görevlilerini hac kafilesinden çıkarmış olduklarını söyledi.

09 Ağustos 2016 Salı 13:39
Samsun'da FETÖ Soruşturmasında Bazı Din Görevlileri Çıkartıldı

Hac ibadetini yerine getirmek için hacca gidenlerden Ülkenin yaşamış olduğu bu zor günler için dua istediklerini dile getiren İl Müftüsü Veysel Çakı, haklarında soruşturma olan ve açığa alınmış olan din görevlilerini kafileden çıkarttıklarını belirtti. Samsun'un İl Müftüsü Veysel Çakı, ilk hac kafilesinin 18 Ağustos 2016'da gidecek olduğunu söyledi.

''TEDBİR İÇİN KARAR ALINDI''
Acenteler da dahil olmak üzere bütün din görevlilerini Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belirlemiş olduğunu açıklayan Veysel Çakı, "Hacımız gerek şirket ile gerekse diyanetle gitsin; kafilenin başkanları, din görevlileri, Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevli olan arkadaşlar tarafından sağlanmakta. Görevlilerin içlerinde Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik yapılan soruşturmada bulunan din görevlilelrini hac organizasyonundan çıkarttık. Soruşturmaya girenler ve açığa alınanlar bu konu üzerinde ciddi iddialar olan görevlileri kafileden çıkarmak durumda kaldık. 'Suçlu oldukları ispatlanana kadar bütün herkes suçsuzdur' ancak biz tedbir almak adına bu kararı aldık. İnşallah, suçsuz olan kişiler aklanır ve görevlerine geri gelirler; suçlu olanlar da cezalarını çeker" dedi.

''18 AĞUSTOS İLE 29 EYLÜL ARASI''
Hac ibadetini yerine getirmek için Türkiye'den toplamda 60 bin hacının gidecek olduğunu belirten Veysel Çakı, "Türkiye’den ilk kafile 4 Ağustos tarihinde yola çıktı. Dönüşler 16 Ekim’de tamamlanacaktır. Samsun'dan ilk kafile ise, Çarşamba Havaalanı'ndan 18 Ağustos 2016'da gidecek. 1. kafile ile Amasyalı olan hacılarımız gitmekte.  Samsun hacı kafilesi 19 Ağustos 2016'da gidecek. Toplam da 7 kafilemiz olacak. Bunların içerisinde Samsun'dan diyanetin yollamış olduğu hacı sayısı 816. Amasya ile Sinop'un hacıları ile beraber bu sayı bin 200'ü geçmekte. Son kafile ise Samsun'dan 29 Ağustos tarihinde çıkacak. Hacıların dönüşleri ise 29 Eylül'de başlayıp 2 Ekim'de son bulacaktır" diye konuştu

''HACILARDAN DUA İSTETİK''
Hac'ın önemine değinen Veysel Çakı, "Hac İslam’ın 5 şartından birisidir. Dünya'da farklı ülkelerden gelen insanları hep bir araya toplayan önemli bir ibadettir. Hacıda yapılan tavaf, şeytan taşlama gibi ibadetlerin hepsinini derin anlamlar yüklü olduğu bir ibadet. Hacca giden vatandaşların hepsinin bu sembollerin ne anlam içerdiğini çok iyi bilmeleri gerekiyor. Bunun yanı sıra Ülkemizin bu zor günlerden geçtiği dönemde hacılarımızın bol bol dualarına ihtiyacımız var. Milletimiz için dualar istedik" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 09.08.2016 14:09
Anahtar Kelimeler:
HacVeysel ÇakıDiyanet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.