banner388

Samsun'da FETÖ'nün gizli evine operasyon

Samsun'da FETÖ'nün gizli evine düzenlenen operasyonda 2 ayrı karı-koca yakalanarak gözaltına alındı.

Samsun'da FETÖ'nün gizli evine operasyon

Samsun'da FETÖ'nün gizli evine düzenlenen operasyonda 2 ayrı karı-koca yakalanarak gözaltına alındı.

04 Aralık 2018 Salı 13:14
Samsun'da FETÖ'nün gizli evine operasyon

Samsun'da, FETÖ soruşturması kapsamında gaybubet evlerinde saklanan 2 ayrı karı-koca polisin operasyonuyla yakalandılar. 

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında şüpheli şahısların yakalanmalarına yönelik Samsun Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları tespitler doğrultusunda Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçıkçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Atakum ilçesinin Yenimahalle'de bulunan gaybubet evine operasyon düzenledi.

Yapılan operasyonda Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince yakalama kararı olan 2 ayrı ByLock abonelik kaydı bulunduğu, Bank Asya'da arttırılan hesabının olduğu, FETÖ/PDY'ye müzahir şirketlerde sigorta kayıtlarının olduğu, Ankara'da 'emniyet mahrem hizmetler' yapılanmasında olduğu değerlendirilen İsmail Ç. ile Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliğince yakalama kararı olan 2 ayrı ByLock abonelik kaydı olduğu, Bank Asya'da arttırılan hesabının olduğu, FETÖ/PDY'ye müzahir şirketlerde sigorta kayıtları olan eşi Yasemin Ç.'yi yakalayarak gözaltına aldı. 

KOM Şube Müdürlüğü ekipleri yine istihbarat birimlerinin tespiti sonucu bir başka gaybubet evine yaptıkları operasyonda FETÖ/PDY soruşturmasında Erzincan Sulh Ceza Hakimliğince yakalama kararı olan, 4 ayrı ByLock abonelik kaydı bulunduğu, FETÖ/PDY'ye müzahir şirketlerde sigorta kayıtları olan, 'Ağrı il eğitim danışmanı ve askeri mahrem yapı' içerisinde olduğu şeklinde bilgiler olan Semih T. ve Erzincan Sulh Ceza Hakimliğince yakalama kararı olan ByLock abonelik kaydı olduğu tespit edilen eşi Ayşe T.'yi yakalayarak gözaltına aldı.
 
KOM Şube Müdürlüğündeki sorguları tamamlanan 2 ayrı karı-koca, Samsun Adliyesine sevk edildi. Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesine Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya görüntülü olarak katılan İsmail Ç. tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderilirken, Ankara'daki mahkemeye SEGBİS ile ifade veren eşi Yasemin Ç. ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 


Erzincan Sulh Ceza Hakimliğince yakalama kararı bulunan Semih T. ile karısı Ayşe T.'nin ise Erzincan'a gönderilmelerine karar verildi. 

Kaynak: İHA

Son Güncelleme: 04.12.2018 17:49
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunFetö
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Reha 2018-12-04 14:13:13

Vay be teröriste bak napmış muhterem hocam bilge insan mi demiş ekranlarda. Yoksa onbinlerce fetöcüyu işe mi almış. Yada ne istedilerse vermiş mi ne yapmış onuda yazin