banner388

Samsun'da FETÖ'nün emniyet imamından şoke eden itiraflar!

Samsun’da terör örgütü FETÖ/PDY’ye ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde emniyet imamı olduğu iddiası ile tutuklanmış olan şahıs, şoke edici itiraflarda bulundu.

Samsun'da FETÖ'nün emniyet imamından şoke eden itiraflar!

Samsun’da terör örgütü FETÖ/PDY’ye ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde emniyet imamı olduğu iddiası ile tutuklanmış olan şahıs, şoke edici itiraflarda bulundu.

17 Mayıs 2017 Çarşamba 21:50
Samsun'da FETÖ'nün emniyet imamından şoke eden itiraflar!

Samsun Haber- Samsun’da terör örgütü FETÖ/PDY’ye ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde emniyet imamı olduğu iddiası ile tutuklanmış olan şahıs, şoke edici itiraflarda bulundu.

Samsun'da FETÖ tahkikatı çerçevesinde emniyet imamı olduğu gerekçesiyle tutuklanmış olan şahıs, çıkarıldığı mahkemede emniyet imamlarının polislere cemaate ilişkin gerçekleştirilmesi olası bir operasyonu önceden haber vermelerini tembih ettiklerini belirtti.

Sohbetlere Katılanların İsimlerini Verdi

Samsun'da terör örgütü FETÖ/PDY tahkikatı çerçevesinde örgütün emniyet imamı operasyonuyla ilgili 3'ü tutuklu 11 kişinin yargılanma sürecine başlandı. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında öğretmen olan ve emniyet komiserlerinin imamı olduğu öne sürülen tutuklu sanık M. T. adlı şahıs tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile görüntülü olarak katıldığı duruşmada itirafçı olarak açıklamalarda bulundu. Terör örgütünün dini sohbet adı altında gerçekleştirdiği toplantılarına hangi komiser ve emniyet amirlerinin katıldığını isim isim anlatan M.T., telefonuna ByLock'u Ordu'da Hasan kod adlı bir kişinin yüklediğini belirtti.

‘Eagle programını kullandım’

Samsun'a gelince de örgütün telefonuna Eagle adlı programı yüklediğini itiraf etti. M.T. Samsun'dan Van'a gittikten sonra kendisinin savcıya giderek itirafçı olduğunu belirterek, "Bize Eagle üzerinden 15 Temmuz akşamı saat 13.00-24.00 sıralarında örgütten mesaj geldi. Mesajın içeriğini okuduğumda örgütün darbe yaptığını anladım. Ben bu yapının 15 Temmuz'a kadar bu yapının örgüt olduğunu bilmiyordum. 15 Temmuz'da örgüt olduğunu anladım. Toplantıya katılan Samsun'da görev yapan polisler aylık gönüllü olarak 100-150 lira himmet para veriyorlardı. Toplantılarda polis imamları ve abileri kendi cemaatlerine yönelik bir operasyon ve çalışma yapılması halinde kendilerine önceden haber vermesi konusunda tembih ediyorlardı" ifadelerini kullandı.
Duruşmaya çıkarılan 3 sanık dışında diğer sanıklar suçlamaları reddetti. Mahkeme heyeti tutuklu 3 kişinin tutukluluk hallerinin devam etmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe öteledi.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunFetö
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.