banner388

Samsun'da FETÖ'nün dershane yapılanmasına hapis cezası

Samsun'da FETÖ'nün dershane yapılanmasına 1,5 yıl ile 8 yıl arasında hapis cezası verildi.

Samsun'da FETÖ'nün dershane yapılanmasına hapis cezası

Samsun'da FETÖ'nün dershane yapılanmasına 1,5 yıl ile 8 yıl arasında hapis cezası verildi.

16 Şubat 2018 Cuma 14:03
Samsun'da FETÖ'nün dershane yapılanmasına hapis cezası

Samsun haber - Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 2'si tutuklu 6 dershane çalışanı yargılandı.

Havza ilçesinde yapılan operasyonda Sakarya Dershanesinde görev yaptıkları tespit edilen 6 kişinin davası Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmada tutuklu sanık M.Ö. hazır bulunurken, tutuklu sanık Ö.Y. ise duruşmaya tutuklu bulunduğu Silivri 4 Nolu Ceza İnfaz Kurumundan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile görüntüle olarak katıldı. Tutuksuz yargılanan sanıkların avukatları duruşmaya katıldı.

Tutuklu yargılanan öğretmen M.Ö. "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 8 yıl 1 ay 6 gün hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklu yarılanan diğer sanık Ö.Y. ise 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz sanıklardan Z.Ü. ile M.A.6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırılarak yurt dışına çıkış yasağı getirildi. 

N.D. ile B.K. ise pişmanlık yasasından yararlandı. N.D. ile B.K. 1 yıl 6 ay 22'şer gün hapis cezasına çarptırılıp cezaları Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına karar verilip ertelendi.

Kaynak: İHA
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Salih 2018-02-16 17:30:01

Bu saçmalik sakarya dersanelerinde kimler okumadiki herkezin çocuğu ordaydi. Suç dediğiniz şey yasaldi 3 yil önce. Yazik yazik bak merkel deniz yücel denen pkk liyi nasil biraktirdi bize.

Avatar
Yalçın 2018-02-17 09:59:40

Zamanında yasal olarsk açılmış dershanede görev yapan öğretmenlere adaletin gücü yetiyor. O okullara izin veren kuruluş ve şuneleşmelerinde yardımcı olan siyasi bürokratik yapı dan kimse cesaret gösterip hesap soramıyorlar.. Bir gün adealer herkese lazım olacak ama iş iştem geçmiş olacak..