banner388

Samsun'da FETÖ gelişmesi! 106 emniyet mensubu hakim karşısında

Samsun’da görülen ve 5 gündür devam eden FETÖ davasında mahkeme heyeti sanıkların ifadelerine başvurdu.

Samsun'da FETÖ gelişmesi! 106 emniyet mensubu hakim karşısında

Samsun’da görülen ve 5 gündür devam eden FETÖ davasında mahkeme heyeti sanıkların ifadelerine başvurdu.

05 Nisan 2017 Çarşamba 12:02
Samsun'da FETÖ gelişmesi! 106 emniyet mensubu hakim karşısında

Samsun Haber - Gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlar kapsamında, Samsun’da örgütün emniyet ayağına yönelik yürütülen soruş kapsamında 70’i tutuklu 106 eski emniyet mensubu ile 2 öğretmenin yargılanmasına devam edildi. 16 sanık tahliye edilirken, tutuksuz yargılanan 5 kişi hakkında ise tutuklama kararı verildi.

5 gündür devam ediyor

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanmasının Samsun Emniyet ayağına yapılan soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan sanıkların 29 Mart günü başlayan ve 5 gün boyunca devam eden duruşmada mahkeme heyeti sanıkların ifadesine başvurdu. Duruşmaya “Silahlı terör örgütüne üye olmak, TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engel olmaya teşebbüs etmek, Türkiye Cumhuriyeti Hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek ve Terörizmin Finansmanının Önlemesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlamalarıyla 70'i tutuklu 108 sanık ile avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcılığı, mahkemede tutuksuz sanıklardan örgütün haberleşme uygulaması olan “ByLock” kullandığı iddia edilen A.D., G.S., M.Ç, R.A. ve M.A.'nın tutuklanmalarını talep etti.

Kefaletle tahliye

Öte yandan ise tutuklu sanıklardan M.E., R.K. ve M.T. 15 bin TL, Y.A. 10 bin TL, H.B. ise 7 bin 500 TL kefaletle tahliye edilirken, A.B., A.E., A.K., M.C., F.P., M.Ö., O.T., Ö.B., V.D., M.A ve M.B ise mahkeme tarafından tahliye edildi.
Heyet 5 tutuksuz sanığın tutuklanmasına karar vererek duruşmayı 14 Temmuz tarihine erteledi.

Son Güncelleme: 05.04.2017 12:04
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberFetö
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.