banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da FETÖ'den yargılanan polislere ceza yağdı

Samsun'da FETÖ'den yargılanan 5 polisin cezaları belli oldu.

banner269

Samsun'da FETÖ'den yargılanan polislere ceza yağdı

Samsun'da FETÖ'den yargılanan 5 polisin cezaları belli oldu.

02 Kasım 2017 Perşembe 19:12
Samsun'da FETÖ'den yargılanan polislere ceza yağdı

Samsun Haber - Samsun'da, FETÖ soruşturması kapsamında ByLock kullandığı tespit edilen ve tutuklu yargılanan 3 polisin cezaları belli oldu. Tutuksuz yargılanan 2 polis ise beraat etti.


Samsun'da FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ve Samsun Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevliyken meslekten ihraç edilen polis memurları Serkan K., Fikret T. ve Züfer A. ile tutuksuz bulunan yine meslekten ihraç edilen İsmail G. ile emekli polis Yücel A.'nın yargılanması tamamlandı. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın son duruşmasında sanıkları savunmalarını yaptı.


Serkan K., "Vatanımı milletimi seviyorum. Her hangi bir örgütle bağlantım yok. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum" dedi.


Fikret T., "15 aydır cezaevindeyim. Herhangi bir örgütle üye değilim. Ben emniyet mensubuydum. Bu işleri iyi bilirim. ByLock kurmuş olsaydım kendi hattıma yüklemezdim. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.


Züfer A. ise, "Terörist olmaktansa ölmeyi tercih ederim. Tutuklanmadan 6 ay önce uluslararası boks hakemi oldum, başlamadan bitti. Hiç bir örgüte üye değildim. Tehdit ve baskı de yapmadım. Darbe girişiminde bulunanları tasvip etmem söz konusu olamaz. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum" şeklinde konuştu.


Mahkeme "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan Fikret T.'yi 8 yıl 1 ay 6 gün, Serkan K.'yı 7 yıl 5 ay 3 gün ve Züfer A.'yı ise 7 yıl 5 ay 3 gün hapis cezasına çarptırdı ve tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Tutuksuz olarak yargılanan Yücel A. ve İsmail G.'nin ise beraatlerine karar verildi.

Son Güncelleme: 03.11.2017 17:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.