banner388

Samsun'da FETÖ Davası

Samsun’da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 37’si tutuklu 74 kişinin yargılandığı dava 4 gün sürdü.

Samsun'da FETÖ Davası

Samsun’da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 37’si tutuklu 74 kişinin yargılandığı dava 4 gün sürdü.

23 Ocak 2017 Pazartesi 20:44
Samsun'da FETÖ Davası

Samsun’un Bafra ilçesinde yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında açılan davanın ilk duruşması 4 günde tamamlandı. İş adamı, esnaf, öğretmen ve vatandaşların yer aldığı 37'si tutuklu 74 sanığın yargılandığı dava, Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Çarşamba günü başladı.


Kabul Etmediler

Perşembe ve Cuma günü devam eden duruşma, hafta sonu tatil olmasından dolayı bugün de devam etti. Bugün gün boyu süren duruşmada sanıklar kendilerini savunarak suçlamaları kabul etmedi. 

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan M.Y. ve F.G.'nin tahliyesine karar verirken, diğer tutuklu sanıklardan T.M.'yi 40 bin lira, Y.K.'yi 30 bin lira, H.T., O.Ş., M.B., M.K., A.D. ve E.K.'yi 20'şer bin lira, M.A.G., A.G., A.İ.Ö., T.Ş., G.D., F.K., S.B., A.Y., D.N., A.Ö. ve A.P.'yi de 10'ar bin lira kefaletle tahliyelerine karar verdi. Tahliyesine karar verilen toplam 21 kişiye yurt dışı çıkış yasağı getirildi. 
Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
 
Son Güncelleme: 24.01.2017 17:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.