banner388

Samsun'da evsizler ev sahibi oluyor

Samsun'un Canik ilçesinde yardıma muhtaç aileler ev sahibi oluyor.

Samsun'da evsizler ev sahibi oluyor

Samsun'un Canik ilçesinde yardıma muhtaç aileler ev sahibi oluyor.

06 Temmuz 2017 Perşembe 09:36
Samsun'da evsizler ev sahibi oluyor

Samsun haber - Samsun'un Canik ilçe Kaymakamı İlhan Turgut, yardıma muhtaç aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ev sahibi yapıyor. Kaymakam Turgut bir çok evin yenilenmesine ve yapılmasına vesile oldu. Canik Kaymakamlığı bünyesinde toplanan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, Canik ilçesinde 95 aileye yardımda bulundu. 95 aileye ise toplamda 1 milyon 441 bin TL maddi destek sağlandı.

"RAHAT UYUYAMIYORUZ"

Yardım yapılan bir çok insanın ahırdan bozma evlerde yaladığını söyleyen Canik Kaymakamı İlhan Turgut, "İlçede yaşayan yardıma muhtaç aileleri vakıf çalışanlarımızın incelemeleri yanı sıra vakfın mütevelli heyetinde bulunan Sarıbıyık Mahallesi Muhtarı Nihat Durmuş ile birlikte gerek önceden ve gerekse yapım onarım aşamasında gezerek ihtiyaçları yerinde tespit ediliyor ve gideriliyor. Evlerin hepsinin tadilatı ve yenilemesi ekip arkadaşlarımız ve mütevelli heyetimizin gözetimi altında gerçekleştiriliyor. Birçok ailemiz maalesef ahırdan bozma evlerde yaşamak zorunda kalmış. Kaymakamlık olarak buna duyarsız kalamayız. Devletin asli görevi vatandaşın refah ve huzurunu sağlamaktır. İnsanlar derme çatma, adeta barakayı andıran, ahırdan bozma evlerde yaşamak zorunda kalırken bizler rahat uyuyamayız. Onlarında güzel bir evde yaşamaları için kaymakamlık ve vakıf olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye gayret gösteriyoruz" dedi.

"ASLİ GÖREVİMİZ"


95 ailenin evlerinin düzenlendiğini belirten Kaymakam Turgut, "İlçemizde yaşayan 95 ailemizin evlerini düzenledik. Bu yardımları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığına gelen ödeneklerle ve ilçemizdeki bazı hayırsever iş adamlarının desteği ile yapıyoruz. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ hadisi ile yardımlaşmayı öngören dinimizin gereğini yerine getirmek asli görevimizdir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile ilçemizin muhtelif mahallelerinde yaşamlarını zor durumda yürüten ailelerimize ev yapım ve onarım yadımlarını yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. İzlenen sonuçlar çok yüksek bir memnuniyet ve devlete çok yüksek bir güven duygusu oluşturmuş durumda. Bu da bize şevk ve enerji vermektedir" şeklinde konuştu.

Gazete Gerçek / Sezer Sezer

Son Güncelleme: 06.07.2017 15:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.