banner388

Samsun'da Esnaftan Örnek Alınacak Davranış...

İlkadım’da Saitbey Mahallesi Genç Osman Sokak esnafı uzun yıllardır kendi aralarında topladıkları paralarla yardıma muhtaç üniversite öğrencilerinin eğitim ihtiyaçlarını karşılıyor.

Samsun'da Esnaftan Örnek Alınacak Davranış...

İlkadım’da Saitbey Mahallesi Genç Osman Sokak esnafı uzun yıllardır kendi aralarında topladıkları paralarla yardıma muhtaç üniversite öğrencilerinin eğitim ihtiyaçlarını karşılıyor.

23 Şubat 2017 Perşembe 21:20
Samsun'da Esnaftan Örnek Alınacak Davranış...

Samsun Haber- Saitbey Mahallesi’nde otopark işletmeciliği yapan Zafer Özçelik’in teşvikiyle başlayan örnek harekette şimdiden bir üniversite öğrencisi Genç Osman Sokak esnafının yardımlarıyla okulunu bitirmiş.

“Herkes 20şer Lira Veriyor”

Örnek davranışın hikayesini anlatmasını istediğimizde Zafer Özçelik, “Mahalleden bir arkadaşının bir gün yardımca muhtaç bir öğrenciden bahsedince ‘nasıl yapalım’ diye düşünmeye başladım. Daha sonra bir gün sokaktaki diğer esnaf arkadaşları hep beraber otururken yakaladım ve konudan bahsettim. ‘Ayda bir kere 20 lira vereceksiniz hepsi bu kadar’ deyince ikna oldular. Öylece o öğrenci arkadaşımıza yardım etmeye başladık” şeklinde anlatmaya başladı.

“Toplanan Yardımlar Yerine Ulaşana Kadar Tedirginlik Yaşıyorum”

Yaptıklarının ‘anlatınca kolay ama yaşarken zorlukları olan’ şeylerden olduğunu söyleyen Özçelik, her ay yardım için gerekli parayı bir araya getirebilmenin ve verilen yardımları yerine ulaştırana kadar muhafaza etmenin stresini yaşadığını belirtti ve yardım yapanları kul hakkı geçmemesi için teker teker not ettiğinden bahsetti.

“İyilik Duygumuz İstismar Edilsin İstemiyorum”

Kaç öğrenciyi okuttuklarını sorduğumuzda ‘bir öğrenci okutuyoruz, karınca kararınca’ cevabını aldık. Fakat Zafer Özçelik ve arkadaşlarının iyilik faaliyetleri bununla bitmiyor. Etraflarında ihtiyaç sahibi kime rastlarsalar boş çevirmemeye çalıştıklarını söyledi ve arada iyilik duygularını istismar etmeye çalışanlar çıktığından dert yandı.

Yıl içinde belirledikleri ihtiyaç sahipleri için kömür ve kumanya yardımları yapıyorlar. Arada otopark abonelerinden kullanmadıkları kıyafetlerini eşyaları ihtiyaç sahiplerine vermek için istediğini söyleyen Özçelik, bu şekilde yardım ettikleri ilkokul öğrencilerinden bahsetti.

“Önemli Olan İnsan Olmak”

Türkan Saylan’dan ilham aldığını vurgulayan Yardımsever Esnaf, ‘hiçbir ırk, mezhep, görüş ayırt etmeksizin herkese yardım etmeye çalışıyorum, benim için önemli olan her şeyden önce insan olabilmek’ dedi.

Sokaktaki diğer esnaflar ise durum hakkında ‘Zafer sayesinde biz de yardım etmiş oluyoruz, O bizim iyilik yapmamıza vesile oluyor’ diyerek yardım faaliyetlerinden memnuniyetlerini belirttiler.

Uzun yıllardır Genç Osman Sokak’ta Muhasebecilik yapan Hayrettin Ayna ise, “ Zafer, doğma büyüme mahallemizin çocuğu, rahmetli babasının yolundan gidiyor, babası da aynı şekilde herkesin elinden tutmaya çalışırdı” dedi.

Yasir Baba

Son Güncelleme: 23.02.2017 21:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.