banner388

Samsun'da Engiz Çileği markalaşıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi çiftçiye yönelik destek ve proje yatırımlarına devam ediyor.

Samsun'da Engiz Çileği markalaşıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi çiftçiye yönelik destek ve proje yatırımlarına devam ediyor.

14 Haziran 2017 Çarşamba 15:37
Samsun'da Engiz Çileği markalaşıyor

Samsun haber - Samsun’da kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla Büyükşehir Belediyesi çiftçiyi destekliyor.

Ondokuzmayıs ilçesinde bulunan 5 köyde 10 çiftçi deneme istasyonu kurdu. Başarılı bir şekilde ekimi yapılan Engiz Çileği’nin markalaşması için üretim ve pazarlama çalışması yapılacak. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın çiftçiye verdiği fidan destekleriyle üretim kapasitesi arttırılmış olacak. 

5 YILDA MARKALAŞACAK

Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Halit Kıvanç Sekbank, Engiz Çileği üretim projesi hazırlayıp Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, projeyi onaylayarak 10 çiftçiye fidan desteği sağladı.


40 bin fideden oluşan deneme istasyonlarında OMÜ Ziraat Fakültesi’nde görevli kişiler çiftçileri gerekli bilgileri aktardı. Çiftçilerin her geçen gün ilgisinin arttığı Engiz Çileği’nde hedef 5 yıl içerisinde markalaştırmak.

İLGİ YOĞUN

Konuyla ilgili açıklama yapan Ziraat Mühendisi Halit Kıvanç Sekbank, “Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle 10 çiftçimiz çilek denemesi yaptı. Fidanlar dikileli bir ay oldu. Deneme istasyonları kurulunca diğer çiftçilerin de haberi oldu. Hiç tahmin etmediğimiz sayıda kişi arayıp ‘Ben de bahçe kurmak istiyordum, bana da yardımcı olun’ talebinde bulundu. Ama biz planlamayı daha önceden yaptığımız için onlara fırsat veremedik. Önümüzdeki sene de deneme istasyonu sayısını ve kapasiteyi artıracağız. Bitkinin doğaya uygunluğu ile ilgili bir problem yok. Çileğimizin verimi ve kalitesi çok yüksek. Topraktan üretim olduğu için pazarda da kolay satılıyor” dedi.   

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Sekbank sözlerini şöyle tamamladı; “Bir proje üzerinde çalışmak istediğimizde projeyle birlikte başvuruyoruz. Proje onaylandıktan sonra da destek alması kolay, dikmesi kolay, üretmesi kolay.  Zaten destek konusunda çok alternatifimiz yok. Büyükşehir, TKDK ve DOKAP var. Büyükşehir ise bizim için en güzeli. Çünkü Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na kolay ulaşıyor, birebir görüşebiliyoruz. Arazi uygun, ürünü tespit edip uygun çiftçileri bulduğumuzda süreç başarıyla sonuçlanıyor. 10 dönümlük deneme istasyonu çok güzel oldu. 10 ayrı çiftçinin bu işi sahiplenmesi ilçe tarımı için çok önemli bir gelişme oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz başta olmak üzere tüm ekibine sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.