banner388

Samsun'da engelli ve eski hükümlülere destek

Samsun'da engelli ve eski hükümlülere İŞKUR öncülüğünde 'Girişimcilik Eğitimi' verildi.

Samsun'da engelli ve eski hükümlülere destek

Samsun'da engelli ve eski hükümlülere İŞKUR öncülüğünde 'Girişimcilik Eğitimi' verildi.

25 Aralık 2017 Pazartesi 15:12
Samsun'da engelli ve eski hükümlülere destek

Samsun Haber - Samsun'un Bafra ilçesinde İŞKUR öncülüğünde 'Girişimcilik Eğitimine' katılarak belge alan eski hükümlü ve engellilerden oluşan 13 kişiye projeleri teslim edildi.


Bafra'da 2018 yılında kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere İŞKUR tarafından verilen destekler için Girişimcilik Eğitimi’ne katılarak belge alan 13 kişinin projeleri İŞKUR Bafra Hizmet Merkezi öncülüğünde Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ile Bafra Ziraat Odasının destekleri ile oluşturulan komisyon tarafından hazırlanarak sahiplerine verildi. Hazırlanan projeler İl Müdürlüğüne gönderilerek İl İstihdam ve Mesleki Kurulu tarafından incelenecek. Komisyon değerlendirmesinin ardından proje sahipleri hibe desteği alabilecek.


31 Ekim 2017 tarihi itibari ile başlayan 2018-1 dönem engelli ve eski hükümlü kendi işini kurma proje başvurularında, kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülerin proje sayılarını arttırarak daha fazla destek alınması amaçlanıyor. Nisan 2018’de başlayacak olan 2018/2 proje döneminde de Bafra, Alaçam, Yakakent ve 19 Mayıs ilçelerinde kaymakamlıklar ve belediyelerle işbirliği yaparak kendi işini kurabilecek olan engelli ve eski hükümlü vatandaşlara ulaşmak, farklı sektörlerde proje üreterek toplumsal hayata katılımlarını sağlanması hedefleniyor. Denetimli Serbestlik ve Koruma Kurulları ile işbirliği içinde hazırlanarak kabul edilen projeler ile eski hükümlülere de kendi işini kurmaları için brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe verilecek.


Eski hükümlülerin yeniden hayata başlamalarına katkı sağlanması amaçlanan proje kapsamında kuruluş işlemleri desteği olarak 3 bin lira, işletme gideri desteği olarak 11 bin lira ve kuruluş desteği olarak da 36 bin lira olmak üzere toplam 50 bin lira proje kapsamındaki hibe desteği verilecek.


Bafra İŞKUR Müdürü Yakup Ergenlik yaptığı açıklamada, "Engelli ve eski hükümlülerin desteklerden faydalanmaları için öncelikle girişimcilik eğitim programından sertifika almış olmaları gerekmektedir. Destek verilen proje kapsamında kurulan işletmenin kuruluş tarihinden itibaren en az 3 yıl fiili olarak faaliyetine devam etmesi şart olup, aksi durumun tespiti halinde kuruluş desteği olarak yapılan ödemeler yasal faizi ile birlikte geri alınacaktır. Engelliler ikamet ettikleri il içinde uygulanmak üzere proje sunabilecektir. Engelli bireylerin fiili olarak kendilerinin işbaşında olacakları projeler desteklenecek olup, engelli birey adına vasi olanların kendi işini kurmasını amaçlayan projeler desteklenmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.