banner388

Samsun'da engelleri çiğnedi 2 üniversite bitirdi

Samsun'da 43 yaşındaki görme engelli vatandaş Halime Yıldız engelleri çiğneyerek 2 üniversite bitirdi. İşte Halime Yıldız'ın hayatını anlam katacak hikayesi...

Samsun'da engelleri çiğnedi 2 üniversite bitirdi

Samsun'da 43 yaşındaki görme engelli vatandaş Halime Yıldız engelleri çiğneyerek 2 üniversite bitirdi. İşte Halime Yıldız'ın hayatını anlam katacak hikayesi...

21 Ocak 2020 Salı 10:34
Samsun'da engelleri çiğnedi 2 üniversite bitirdi

Doğuştan gece körlüğü hastası olan ve yavaş yavaş görme yetisini kaybeden Halime Yıldız yaklaşık 13 yıldır tamamen görme yetisini kaybetti ama yaşama sevincin hiç taviz vermedi. Açıktan üniversite okuyarak 2 bölüm bitiren Halime Yıldız Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Merkezinde santral memuru olarak çalışıyor. Santrale gelen telefonları cevaplayan ve hastalara danışmanlık yapan Halime Yıldız başarısı ve yaşama sevinci büyük takdir topluyor.

Görme yetisini tam kaybetmeden önce tanıştığı dernek ile E-KPSS öncesinde uygulanan kurum sınavlarına giren ve 2007 yılında İnönü Üniversitesi atanan Yıldız'ın tayını 2 yılın ardından OMÜ'ye çıktı. 11 yıldır burada çalışan Yıldız ayrıca sosyal aktivitelerine de arama vermeyerek dernekle birlikte sosyal faaliyetlerde bulunuyor.

YAŞAMI ADETA ESİN KAYNAĞI 

Yaşamı ve hiç eksiltmediği yaşama sevinci engelli vatandaşlarımıza adeta örnek oluyor. Samsun'a geldikten sonra Altı Nokta Körler Derneği faaliyetlerine katılan Yıldız 2002 yılında ön lisans diploması alarak iktisat bölümünü 4 yıllık lisansa tamamlamak istedi. Dernekteki gönüllerinin sesi ile kitapları dinleyerek sınava hazırlanan Yıldız, 2011 yılında bu bölümden mezun oldu. Bununla da yetinmeyen Yıldız 2015 yılında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinin sosyoloji bölümüne başladı.

Sosyoloji bölümünü de bitiren Yıldız son 2 yılda gerekli materyallere erişmede ve sesli kitap bulmada zorluk çektiğini ifade etti. 4 yılda sosyoloji bölümünü bitiren Yıldız hedeflerinin bunlarla sınırlı olmadığını dile getirdi.

YILDIZ'IN HEDEFİ SOSYOLOG OLMAK

Bu noktadan sonra yüksek lisans yapmak ve ileride bir sosyolog olmak istediğini söyleyen Halime Yıldız, “Doğuştan gelen bir hastalıkla görme yetimi yavaş yavaş kaybettim. İlk, orta, lise, üniversite öğrenimimi örgün yaptım. O sıralar görme yetimi kaybetmeye başlamıştım. Altı Nokta Körler Derneği ile tanıştım. Dernekte öğrenciler ve gönüllü üyeler bizlere kitap okuyorlardı. Ders kitapları okuyor beraber test çözüyorduk. Üniversite eğitimime devam etmeye karar verdim. 2 yıllık işletme okumuştum. Açıktan 4 yıllığa tamamladım iktisat bölümüyle. İktisat aslında istediğim bir bölüm değildi. Kendi ilgi alanımla ilgili bir üniversite daha okumak istedim. Sosyoloji bölümünü de bu yıl bitirdim. Tabii ki bununla bitmeyecek, daha hedeflerim var. Allah nasip ederse yüksek lisans yapmayı da istiyorum. Şu anda santral memuru olarak çalışıyorum. Ama hedefim sosyolog olmak” dedi.

Hastaneye gelen hastaların sorularına da cevap vererek hastanedeki ilgili yerlere yönlendirdiğini belirten Yıldız görme engellilere verdiği mesajda, “Görme engellilerin önü eskisi gibi değil artık. Birçok engellinin önü açık diyebilirim. Daha çok sesli materyal var. Ders çalışmaları için daha iyi ortamlar var. Onlar çok daha iyilerini başarabilirler. Önemli olan istemek ve mücadele etmek. Siz o adımı attıktan sonra dışarı çıktıktan sonra o eli siz uzattıktan sonra herkes o ele uzanır” sözlerini kullandı.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.