banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da Ekolojik Ahşap Oyuncak Müzesi açılıyor

Türkiye'de ilk olan Ekolojik Ahşap Oyuncak Müzesi, Samsun'da açılıyor.

banner269

Samsun'da Ekolojik Ahşap Oyuncak Müzesi açılıyor

Türkiye'de ilk olan Ekolojik Ahşap Oyuncak Müzesi, Samsun'da açılıyor.

14 Temmuz 2018 Cumartesi 11:47
Samsun'da Ekolojik Ahşap Oyuncak Müzesi açılıyor

Samsun haber - Tekkeköy Belediyesi tarafından Tekkeköy Mağaralarının bulunduğu Arkeoloji Vadisi'nde bir binanın restore edilerek yapımına başlanan Ekolojik Ahşap Oyuncak Müzesi Eylül ayında açılacak.

Yeni ve eski 200'den fazla oyuncağın yer aldığı müze aynı zamanda Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyor.

TÜRKİYE'DE İLK VE TEK

Tekkeköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şeref Aydın yaptığı açıklamada "Daha önce belediyemiz ekolojik oyuncakla ilgili bir atölye çalışması yapmıştı. Orada yapılan ekolojik ahşap oyuncak projesini Arkeoloji Vadisi'nde farklı boyutta sürdürmek istedik. Tabi bu konuda eski projede yer alan ve 'oyuncakçı dede' olarak bilinen Salih beyle konuştuk. O da bu fikri güzel karşıladı. Burada restore ettiğimiz bir evde Türkiye'nin ilk ve tek Ekolojik Ahşap Oyuncak Müzesi'ni oluşturduk. Burada yaklaşık 200 çeşit oyuncak var hepsi doğal. Müzenin içerisinde çocukların oyuncaklarla oynayabilecekleri bir alan var. Müzenin alt kısmında Salih bey'in oyuncaklarını yapacağı bir atölye hazırlıyoruz. Binanın dışında da ahşap oyun alanımız olacak. Amacımız buranın yaşayan bir müze olmasını sağlamak. Çoğu hazırlığımız bitti. Eylül ayında buranın açılışını yapmayı planlıyoruz" dedi. 

"ÇOCUKLAR İÇİN ÇOK GÜZEL ÇALIŞMA"

Ekolojik ahşap oyuncak ustası Salih Tok, 10 yıldır bu alanda araştırmalar yaptığını belirterek, "Belediyemizle birlikte böyle güzel bir çalışmamız oldu. Özelikle çocuklar için çok güzel bir çalışma. Yaptığımız oyuncaklar tamamen doğal ahşap malzemelerden oluşuyor. Oyuncaklarda kullandığımız kurşun içeriği olmayan su bazlı doğal boyalar. Çocuklar buraya geldikleri zaman hem eski oyuncakları hem de doğal oyuncakları görmüş olacaklar. Unutulan oyuncakları da yapıp raflara koyuyoruz. Bizim burada önemsediğimiz başka bir konu çocuğun oynarken eğlenmesi. Zeka oyunları ile ilgili oyuncaklar yaparak çocukların eğlenirken öğrenmelerini sağlamak istiyoruz. Buradaki müzede çocuklar hem müzeyi gezecek, oyuncakla oynayabilecek hem de oyuncağın nasıl yapıldığını görebilecek. Buradan ayrıca oyuncak satışı da yapabiliyoruz. İsteyen kişilere kargo yoluyla tüm Türkiye'ye oyuncakları gönderebiliyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.