banner388

Samsun'da egzoz yerine parfüm kokusu

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu etkinliği 23 Eylül Pazar günü Samsun'da yapılacak.

Samsun'da egzoz yerine parfüm kokusu

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu etkinliği 23 Eylül Pazar günü Samsun'da yapılacak.

20 Eylül 2018 Perşembe 10:57
Samsun'da egzoz yerine parfüm kokusu

Samsun haber - Süslü Kadınlar Bisiklet Turu etkinliği 'Şehirlerde Egzoz Kokusu Yerine Parfüm Kokusu Olsun' sloganıyla 23 Eylül Pazar günü Samsun'da düzenlenecek. Samsun Koordinatörü ve Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği Başkan Yardımcısı Hasret Subaşı, etkinliğin Atakum İlçesi Çobanlı İskelesi’nden başlayacağını duyurarak tüm kadınları davet etti. 

Etkinliğin festival tadında geçmesini beklediklerini söyleyen Subaşı, "Etkinlik bir grup kadın tarafından sosyal medya etkinliği olarak açıldı ve kulaktan kulağa dolaşarak birçok kadına ulaştı. Kadınlar en güzel kıyafetlerini giyerek, bisikletlerini çiçeklerle ve kurdelelerle süsleyerek, İzmir Konak Meydanı’nda toplandı ve Alsancak’a pedal çevirdi. Sonra ‘şehirlerde egzoz kokusu yerine parfüm kokusu olsun’ mesajı verdi.. 4 kez yapılan tur, yerli ve yabancı basında ses getirdi. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, Türkiye’nin en eğlenceli etkinliğidir, ancak aynı zamanda bir eylemdir. Bu yıl da 23 Eylül Pazar günü Türkiye’de 70 şehir ve dünyada 4 ülkede eş zamanlı olarak yapılacak. Samsun’da ise Atakum İlçesi Çobanlı İskelesi’nden turumuz başlayacak" dedi.

Subaşı açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Bu şekilde işe veya ulaşacağımız yere rahatlıkla bisikletle gidebiliriz. Biz de dünyanın birçok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlayabiliriz. Buna dikkat çekebilmek amacıyla süslenip, bisikletimizle yollara çıkacağız. Kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara, yükümlülüklere sahip olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Eğer kadın-erkek eşitliğinden bahsediyorsak, herkesin aynı fırsatlara sahip olması gerektiğine vurgu yapmak istiyoruz."

Son Güncelleme: 20.09.2018 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.