banner388

Samsun'da eczaneler ücretsiz maske dağıtımına başlıyor! 

İlk olarak Ankara ve İstanbul'da uygulanmaya başlanılan eczanelerin ücretsiz maske dağıtımı Samsun'da da başlıyor. 

Samsun'da eczaneler ücretsiz maske dağıtımına başlıyor! 

İlk olarak Ankara ve İstanbul'da uygulanmaya başlanılan eczanelerin ücretsiz maske dağıtımı Samsun'da da başlıyor. 

21 Nisan 2020 Salı 16:17
Samsun'da eczaneler ücretsiz maske dağıtımına başlıyor! 

Samsun Haber-Samsun Eczacılar Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan tarafından il genelinde bulunan eczanelere resmi yazı gönderildi. Eczanelerin ücretsiz maske dağıtımı yakın bir zamanda başlayacak. 

İşte detaylar:

VATANDAŞLARIN ECZANELERİMİZDEN ÜCRETSİZ MASKE TEMİNİ HAKKINDA

Değerli Meslektaşımız;

Bilindiği üzere 30 büyükşehir il ve Zonguldak’ta vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımında eczanelerimiz de görevlendirilmiştir.

SAMSUN'DA DA BAŞLAYACAK

Maskelerin ücretsiz olarak eczanelerden dağıtılması işlemine 11 Nisan 2020 tarihinde İstanbul ve Ankara illeri ile başlanmış daha sonra da kademeli olarak diğer illere de dağıtımlar yapılmaktadır.

CUMA AKŞAMI MASKELER GELDİ 

Samsun ili ve ilçelerinde eczanelerimiz aracılığıyla ücretsiz olarak dağıtılacak maskelerin Samsun’a sevkiyatı 17 Nisan 2020 Cuma akşamı tamamlanmıştır.

455 ECZAENEYE GÖNDERİLECEK

Samsun’da depoda toplanan 227500 adet maske 5’erli paketlenmiş olarak gelmiş ve toplam 455 eczanemize eczane başına 500 adet dağıtılacak şekilde planlanmıştır.

PAZARTESİ BAŞLATILMASI PLANLANDI

18 Nisan 2020 Cumartesi sabahı itibariyle de reçetem sistemine giriş yapılarak ücretsiz olarak dağıtılacak maskelerin (her eczaneye 500 adet) Samsun ili ve ilçeleri için olan ilk bölümünün eczanelerimize dağıtımına başlanmış, aynı gün 275 eczanemize maskeler ulaştırılmıştır. Geri kalanının 20.04.2020 pazartesi akşamına kadar eczanelerimize ulaştırılması planlanmaktadır.

ECZA DEPOSU ECZANELERE DAĞITIMI YAPACAK

Maskelerin ilk bölümü için yapılan bu operasyon Selçuk Ecza Deposu aracılığıyla yürütülmektedir. Eczanesine maske ulaşmamış meslektaşlarımızın odamıza bilgi vermesi önemlidir.

VATANDAŞLARA MESAJ ATILACAK

Tüm eczanelere maske dağıtımı tamamlandıktan sonra Sağlık Bakanlığı bilgilendirilecek olup Sağlık Bakanlığımız tarafından eczanelerimizde yığılma oluşmaması amacıyla vatandaşlara kademeli olarak mesaj atılacağı bilgisi verilmiştir.

RENKLİ REÇETE SİSTEMİ

Meslektaşlarımız işlemleri Reçetem (Renkli Reçete Sistemi) Maske İşlemleri bölümünden gerçekleştireceklerdir.

KOD GELECEK 

Maskeler Reçetem sistemi Maske İşlemleri bölümü Maske Kaydı Oluştur bölümünden vatandaşlarımızın T.C. Kimlik Numarası ve cep telefonuna gelen kodun girilmesi ile sistemin onay vermesi halinde verilecektir. (mesaj karekod şeklinde gelmişse Karekod Okut tıklanarak doğrudan kaydet işlemi yapılabilir)

MESAJ GELMEZ İSE MASKELER NASIL VERİLECEK?

Maske temini ile ilgili olarak vatandaşlarımızın mesaj gelmeden eczanelerimize gelmesi halinde ise SMS Doğrulama Kodu Yok bölümü tıklanarak Baba Adı, Doğum Yılı girilmek suretiyle işlem yapılarak sistem onay veriyorsa maskeler verilebilir. (sistem sadece İngilizce karakterleri kabul etmektedir)

İŞLEM SONRASI MASKE VERİLECEK

Reçetem Sistemi bazen vatandaşın cep telefonu numarasını da sormaktadır. Sorulması durumunda cep telefon numarası işlenmeli ve maske kodunun vatandaşa gelmesi sağlanmalıdır. Vatandaşa gelen bu kod yukarıdaki gibi işlem yapılarak maske verilebilir. Aynı bölümde cep telefon numarası sorulmuyorsa diğer bölümler (TC Kimlik No, baba adı, doğum yılı) doldurularak kaydet işlemi yapılır. İşlemin tamamlanıp tamamlanmadığı Maske Kayıtlarını Listele bölümünden kontrol edilebilir.

ECZANE ECZANE DOLAŞI MASKE STOĞU YAPILAMAYACAK

Sistem bazen askıda kalmakta bazen de hata vermektedir. Meslektaşlarımızın yapılan işlemi Reçetem Sisteminde Maske Kayıtlarını Listele bölümünden kontrol etmeleri hastaların eczane eczane dolaşmasını engelleyecektir. (Sistem hata vermesine rağmen işlemin gerçekleşmiş olduğu durumlar olmaktadır)

20 yaş altı, 65 yaş üstü ve e-devletten başvuru yapıldığı durumlarda sistemin onay vermediği görülmektedir.

SOKAĞA ÇIKMASI YASAK OLANLARA PTT DAĞITIM YAPACAK

Uygulama 20 yaş altı ve 65 yaş üstünü kapsamamaktadır. E-devletten başvuru yapan vatandaşlarımızın maskeleri PTT tarafından ulaştırılacağı için eczanelerimizde yapılabilecek bir işlem bulunmamaktadır.

Eczanede yapılan maske işlemleri Reçetem Sistemi üzerinden yürütülmekte olup, meslektaşlarımızın çıktı almalarına ve herhangi bir yere ad-soyad imza gibi doğrulama bilgileri almalarına gerek bulunmamaktadır.

Teslim alan bilgisinin doğru girilmesi yeterlidir.

HER VATANDAŞA 10 GÜNDE 5 MASKE ALMA HAKKI

Her eczaneye 500 adet maske gelecektir. Vatandaşların 10 gün için 5 adet maske alma hakkı bulunduğundan her eczaneye 100 hastanın ihtiyacını karşılayacak kadar maske gönderilmiştir. Bu rakam 455 eczane için 45500 hasta/10 gün olacaktır. 20-65 yaş arası vatandaşlarımızın bu rakamın üstünde olduğu bilgisi ve sevkiyatın devamı olması gerektiği iletilmiştir.

Bilgilerinize sunulur"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.