banner388

Samsun'da düzenlenen Anafor operasyonunda FETÖ iddiası

Samsun ve birçok ilde düzenlenen ve 2008 yılında büyük yankı bulan Anafor operasyonunda FETÖ iddiası şok etti.

Samsun'da düzenlenen Anafor operasyonunda FETÖ iddiası

Samsun ve birçok ilde düzenlenen ve 2008 yılında büyük yankı bulan Anafor operasyonunda FETÖ iddiası şok etti.

31 Mayıs 2017 Çarşamba 11:16
Samsun'da düzenlenen Anafor operasyonunda FETÖ iddiası

Samsun haber - Samsun'unda aralarında bulunduğu İzmir merkezli İstanbul, Ankara, Aydın, Kuşadası, Muğla, Balıkesir, Mersin, Kayseri, Zonguldak ve Antalya'da Ahmet Tekin Baykal liderliğindeki yasa dışı örgüte operasyon düzenlenmişti. 176 kişinin yargıladığı davada sanıkların bir kısmı ceza aldı bir kısmının mahkemesine devam edildi. 


Suç örgütü lideri iddiasıyla yargılanan Ahmet Tekin Baykal'ın avukatı Ayhan Doğan, "Operasyonu yapan emniyet mensuplarının 85'i FETÖ üyeliğinden meslekten ihraç edildikleri ve tutuklandıkları aşikar" dedi.

FETÖ'NÜN KURGU OPERASYONU

Anafor operasyonunda FETÖ iddiasında buluanan Ahmet Tekin Baykal'ın avukatı Ayhan Doğan, "2008 yılında gerek il emniyet müdürü düzeyinde gerek Organize Şube Müdürü düzeyinde gerekse amir ve memur düzeyinde teşkilat mensuplarının dönemin savcısı ile koordineli bir şekilde yürüttükleri 'Anafor' operasyonu kapsamında Ahmet Tekin Baykal üzerinde yapılan bir algı operasyonu çerçevesinde kendilerini bir anlamda İstanbul, Ankara gibi tayinlerle daha iyi makamlara getirilmek için yapılan kurgu operasyonudur. Operasyonu yapan emniyet mensuplarının 85'i FETÖ üyeliğinden meslekten ihraç edildikleri ve tutuklandıkları aşikar" şeklinde savunma yaptı.

YENİDEN YARGILANSINLAR


Yaptığı savunmayla gündemi sarsan Avukat Doğan "Bu dosyanın karar aşamasına gelmesinden önce irdelenmesi gereken boyutu 2008 yılına bakmak lazım. 2008 yılından bu yana yargılanan tüm sanıkların başından itibaren kumpas davası oldukları talepleri şu ana kadar dikkate alınmadı ama 15 Temmuz 2016 FETÖ darbe girişimi ile beraber bu yapının üyelerinin tüm kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi yargı teşkilatında da örgütlendiği ortaya çıktı. Yargı mensubu hakim-savcı olarak yaklaşık 4 bin kişi meslekten ihraç edilmiş ve büyük bir çoğunluğu da ihraç tutuklanmıştır. 2008 yılında özellikle İzmir Emniyet Müdürlüğünde, gerek il emniyet müdürü düzeyinde gerek organize şube müdürü düzeyinde, gerekse amir ve memur düzeyinde teşkilat mensuplarının dönemin savcısı ile koordineli bir şekilde yürüttükleri 'Anafor' operasyonu kapsamında Ahmet Tekin Baykal üzerinde yapına bir algı operasyonu çerçevesinde kendilerini bir anlamda İstanbul, Ankara gibi tayinlerle daha iyi makamlara getirilmek için yapılan kurgu operasyonudur. Operasyonu yapan emniyet mensuplarının 85'i FETÖ üyeliğinden meslekten ihraç edildikleri ve tutuklandıkları aşikar. Bu yapının 2008 yılında aktif olarak faaliyet yürütüğünü göstermektedir. Dönemin özel mahkemelerinde örgütlenen FETÖ yapılanması bu çerçevede tüm sanık haklarını bertaraf eder şekilde özel yetkilerle donatılmış olduğundan verdikleri hükümler bir anlamda padişah fermanı gibi değerlendirilebilir. Bu anlamda binlerce mağduriyet söz konusu olmuştur. Bir çok emsal kararla çıkmış olduğu gibi 'Anafor' dosyasının da bu temelde kurgu operasyonu çerçevesinde yürütülen bir operasyon ve dosya olması hasebiyle yeniden yargılama yapılması talebinde bulunacağız." şeklinde konuştu.

77 EMNİYET MENSUBU TUTUKLANDI

Sanık Cumhur Atış ve Mahmut Kamil Ata'nın avukatı Abdülkadir Ön ise, "Burada müvekkil ve diğer sanıklar hakkında karar veren önceki heyet ve mahkemedeki başkan, üye ve savcı şu anda FETÖ üyesi iddiasıyla meslekten ihraç edilmişlerdir. Bu kişiler yargılama aşamasında dosyayı Ergenekon davası ile birleştirmek istemiştir. Ergenekon davasının da bir kumpas davası olduğu son Yargıtay kararı ile açığa çıkmıştır. Tüm bu hususlar değerlendirerek, yeniden yargılama talebenin tekrarlıyoruz. Soruşturmayı yürüten 85 emniyet mensubunun 77'si FETÖ üyesi olmaktan tutuklanmış ya da meslekten ihraç edilmiştir" diye ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.