banner388

Samsun'da Dolandırıcılık Çetesi Çökertildi

Samsun'da kendilerini doktor olarak tanıtıp telefonla aradıkları kişilerin para ve altınlarını çalan dolandırıcılar bu kez başarılı olamadı.

Samsun'da Dolandırıcılık Çetesi Çökertildi

Samsun'da kendilerini doktor olarak tanıtıp telefonla aradıkları kişilerin para ve altınlarını çalan dolandırıcılar bu kez başarılı olamadı.

20 Eylül 2016 Salı 14:03
Samsun'da Dolandırıcılık Çetesi Çökertildi

Samsun'un İlkadım ilçesinin Bahcelievler Mahallesi'nde meydana gelen olayda, kimliği belirsiz dolandırıcılar 48 yaşındaki Lütfiye K.'yi hem ev telefonundan hem de cep telefonundan arayarak kendilerini polis olarak tanıtıp FETÖ operasyonuna adının karıştığını ve evdeki altınların kuyumcudan alınan altınınlar ile mukayese edeceklerini ve altınları daha sonra geri vereceklerini söyleyip eve gelecek olan polise altınları ve paraları vermesini istediler.

Dolandırıcılar kadına içi altın dolu poşeti evin kapısını aralayıp eve gelecek olan polisin yüzüne dahi bakmadan kapının aralığından teslim etmesini istediler. Dolandırıcılar kredi kartından 533 lira para çekip Lütfiye K.'yi dolandırırken eve giden sahte polis kapıyı açan kadından hazırladığı altınları vermesini istedi. Kadın poşeti uzatıp vermek isterken bir anda vazgeçip dolandırıcıya polis kimliğini görmek istediğini söyledi. Bu sırada her ikisi de poşeti çekiştirirken, kadınçığlık atıp yardım istedi. Bunun üzerine dolandırıcı panikleyip kaçmak isterken Lütfiye K. kendisini merdivenlerde yakaladı, fakat şahıs elinden kurutup kaçmayı başardı. 
Lütfiye K. polise gidip şikayetçi oldu. Bunun üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu ekipleri güvenlik kamerası kayıtlarından da yola çıkarak altınları almaya Lütfiye K.'nin evine giden Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı23 yaşındaki  Mahmut B.'yi Canik ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı.

Mahmut B., polis sorgusu ardından Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.  Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkan Mahmut B., adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Son Güncelleme: 20.09.2016 17:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
insafbe 2016-09-21 09:40:16

bunları içeri kapatmadığın sürece hırsızlık bitmez