banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da doktorlardan unutulmaz konser

Organ bağışına dikkat çekmek amacıyla 7 doktorun bir araya gelerek kurdukları Grup Ayda1, OMÜ'de konser verdi.

banner269

Samsun'da doktorlardan unutulmaz konser

Organ bağışına dikkat çekmek amacıyla 7 doktorun bir araya gelerek kurdukları Grup Ayda1, OMÜ'de konser verdi.

17 Aralık 2017 Pazar 15:05
Samsun'da doktorlardan unutulmaz konser

Samsun Haber - Profesyonel orkestra eğitimi alan  ve organ bağışına farkındalık yaratmayı amaçlayan 7 doktorun bir araya gelerek kurdukları Grup Ayda1, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde konser verdi. Grup Ayda1, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’in daveti üzerine OMÜ'de verdikleri konser ile organ bağışı bekleyen hastaların sesi oldu.


Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak konser öncesinde yaptığı konuşmada, bölgede organ nakli için bekleyen birçok hastanın olduğuna vurgu yaparak, bölge ve il genelinde yapılacak her türlü etkinliğin tek bir organ nakline vesile olsa bile amaçlarına hizmet edeceğini söyledi.



Dr. Kazak, Türkiye'de 30 bin kişinin doku ve organ nakli beklediğini belirterek, "Bu kişilerin her yıl 2 bin 500 kadarını maalesef kaybediyoruz. Bu insanlar organ ve doku bulabilse yaşamlarına devam edebilecekler. Bütün bunları nakil olanlardan biliyoruz. Çünkü ülkemizde nakilden sonra bu insanların hayatta kalma şansları yüzde 90’lar seviyesinde. Bizim eksikliğimiz şu; organ bağışı az oranda ne yazık ki. O nedenle yapılan bütün etkinlik ve organizasyonlar bağış oranlarını yukarı çekmekte. Bu oran İspanya ve Amerika’da yüzde 90, İran’ın bu işe sonradan başlamasına rağmen doku ve organ nakli oranı bizim iki katımız. Lütfen organlarınızı bağışlayın, toprak olmasın, can olsun. Bazen hayatını yitiren bir kişi 7 kişiye can olabiliyor. O nedenle bu hayati meseleye duyarsız kalmayalım" dedi.


Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul, organ bağışının öncelikle bir görev olduğunun altını çizerek, "Hepimiz hayatımız boyunca nerede ne zaman başımıza ne geleceğini hiçbir zaman bilemeyiz. Bağışlayacağımız her bir organ, başka canların hayata tutunmasına, yaşamını sürdürmesine vesile olacaktır. Mehmet Kazak Hocamızın dediği gibi eğer bir kişi bile bağışta bulunursa amacımıza ulaşmışızdır. Bu anlamlı organizasyona katkı sağlayan ve bu güzel duygularla üniversitemize gelen Grup Ayda1’in kıymetli üyelerine OMÜ’nün bir ferdi ve öğrencisi olarak şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.



Konuşmalar sonrasında solist Başhekim Yardımcısı Dr. Akif Benk, elektrogitarda Göğüs Cerrahı Uzmanı Dr. Selçuk Köse, perküsyonda Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Kemal Demir, basgitarda iş yeri hekimi Dr. Anıl Akpınar, bağlama ve klasik gitarda Organ Nakli Koordinatörleri Hüseyin ve Turan Yıldırımoğlu, klavyede İnme Merkezi Koordinatörü Ümit Kelleci’den oluşan Grup Ayda1, rock-pop konseptinde hazırladıkları repertuarları ile katılımcıları coşturdu. Konserde 20’ye yakın şarkıyla keyifli anlar yaşatan grup üyeleri, performansları ve sahnedeki uyumlarıyla dinleyicilerin takdirini kazandı. Konserde zaman zaman şarkılara eşlik eden katılımcılar da güzel görüntüler oluşturdular.


"ELİMİZDE OLANLARI İYİLİK İÇİN KULLANMALIYIZ"

Rektör Bilgiç, insan ve insanlık olarak elimizde olanları iyilik ve güzellik için kullanmamız gerektiğini söyleyerek, "Bu akşam Grup Ayda1 sayesinde organ bağışının önemi ve farkındalığını yaşatmaya çalıştık. Ümit ediyoruz, bu salondan tek kişi dahi organ bağışının önemini fark ederek ayrılırsa İstanbul’dan buraya kadar gelen grup üyelerimizin yorgunluklarından eser kalmayacak, buna inanıyoruz. Lütfen bunun farkına varalım, katılımlarınızdan ötürü çok teşekkür ediyorum. Allah muhtaç etmesin, muhtaçları da unutturmasın" dedi.


Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, konuşmasının ardından Grup Ayda1 üyelerine fidan sertifikasını takdim ederek adlarını üniversitede yaşatacaklarını söyledi. OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki konsere ayrıca Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran, Prof. Dr. Vedat Ceyhan ve Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, öğretim üyeleri, idari personel, davetliler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.