banner388

Samsun'da dereler temizleniyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri, dereleri temizliyor.

Samsun'da dereler temizleniyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri, dereleri temizliyor.

21 Haziran 2020 Pazar 15:49
Samsun'da dereler temizleniyor


SASKİ, Atakum ilçesine bağlı Yeşilyurt, Taflan ve Çakırlar mahallelerinde bulunan 600 metre uzunluğundaki Elmalı Deresi ile temizlik çalışmalarına başladı.

Ekipler, yaz boyunca il genelindeki tüm derelerde bu çalışmayı yapacak. Dere yatağında biriken çöpler temizlenirken dereler yabani otlardan da  arındırılacak.

HER TÜRLÜ ATIK TEMİZLENİYOR

SASKİ Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı İşletme ve Bakım Şube Müdürü Savaş Yılmaz, "Atakum ilçesine bağlı, Yeşilyurt, Taflan ve Çakırlar Mahallesi bölgesinde bulunan derelerimizi temizleyerek kötü kokunun oluşmaması ve yağmur suyunun daha iyi bir şekilde denize akması için çalışıyoruz. Dere yataklarını dolduran ot, çamur ve her türlü atık ekiplerimiz tarafından temizleniyor” dedi.


Çalışmaların yaklaşık bir hafta boyunca devam edeceğini söyleyen Yılmaz:
“Özellikle yaz aylarında sinek ve haşerenin üreme noktası olan dere yataklarında yaptığımız temizlik çalışmayla birlikte bunun da önüne geçilecek. Çalışmalar neticesinde çıkarmış olduğumuz malzemeler SASKİ bünyesinde bulunan kamyonlar vasıtasıyla döküm alanlarına taşınıyor.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunhaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gözlemci 2020-06-21 17:33:11

Bırakın şov yapmayı. Şehri tam ortadan ikiye bölen mert ırmağı tam bir fosoptik çukuruna döndü. 20 senedir reklam panolarına proje asıp durdunuz sonuç les gibi bir ırmak. Sağına solunada plaj yaptınız. Avrupada olsa denizle vağlantısı olan bu ırmağı cennete çevirirlerdi. Çok yazık. Biz Samsunlular olarak alıştık bari piazzaya felen misafirlerden utanın.

Avatar
ayakkabı kutusundaki dolarlar 2020-06-21 16:16:24

bi zahmet şu mert ırmağı ile de ilgilenseniz. her yaz kokudan pencere açamıyoruz

Avatar
Burak 2020-06-22 08:16:22

gelemen deresi afrikaya mı bağlı ?oda sahile akıyor

Avatar
Mani 2020-06-22 01:53:37

Birde piazzanın yanındaki ırmağı temizleseniz... leş gibi kokuyor

Avatar
osman duzceli 2020-06-21 21:33:26

SASKI deki kokuyu nasil gidereceksiniz bakalim.......o koku sizi goturur...