banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da deprem olur mu? 

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Gül Yüzüncü Yılmaz, “Sonuçta biz bir deprem ülkesiyiz. Kimse Samsun’da deprem olmaz diyemez” dedi.

banner269

Samsun'da deprem olur mu? 

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Gül Yüzüncü Yılmaz, “Sonuçta biz bir deprem ülkesiyiz. Kimse Samsun’da deprem olmaz diyemez” dedi.

02 Kasım 2020 Pazartesi 16:00
Samsun'da deprem olur mu? 

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında özellikle kuzey Anadolu fay hattı üzerinde bulunan Samsun’da depremle ilgili sorular arttı. En son 1943 yılında yaşanan deprem sonrasında 77 yıldır bölgede deprem yaşanmıyor.

Olası Samsun depremle ilgili bilgi veren Gül Yüzüncü Yılmaz, “İnsan hayatı her şeyden önemli. Yaşayarak görüyoruz toprak altındaki bir tane canlının nefesine duymak bile bizi mutlu ediyor. Neden bunları yaşayalım. Sonuçta biz bir deprem ülkesiyiz. Kimse Samsun’da deprem olmaz diyemez mutlaka olacaktır. Bunun bir süreç olduğunu ve mutlaka yaşanacağını biliyoruz” dedi.

“Zeminle barışık yapılar üretmek zorundayız”

Binaların doğru şekilde yapılması deprem sırasında olası can kaybını en aza indiriyor. Yapılan yapıların zemini tanımanın önemini vurgulayan Yılmaz, “Zeminle barışık yapılar üretmek zorundayız. Zemini doğru tanımlarsak üzerine yapacağımız yapıyı da gerekli önlemleri alarak yapmış oluruz. Örneğim Atakum sahillerinde dikkatli olmamız gerekiyor. Bu bölge alüvyon zemin riski çok yüksek. Buradaki yapılaşmalarda mutlaka önerilerin yerinde uygulanmasının denetlenmesi gerekiyor” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsun HaberDeprem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akif 2020-11-02 23:40:49

Allah göstermesin de Samsun'da bu eski yapılar ile çok büyük facia olur Allah başa vermesin eski bina çok fazla var nerdeyse %70 i eski bina Samsun'un