banner388

Samsun'da denizden balık fışkırdı

Samsun'da yaşanan balık bolluğu tezgahlara yansıdı. Balıkçılar tezgahtaki balıkları neredeyse “ne alırsan 5 TL” diye satıyor.

Samsun'da denizden balık fışkırdı

Samsun'da yaşanan balık bolluğu tezgahlara yansıdı. Balıkçılar tezgahtaki balıkları neredeyse “ne alırsan 5 TL” diye satıyor.

13 Eylül 2018 Perşembe 17:56
Samsun'da denizden balık fışkırdı

Samsun haber - 1 Eylül'de denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte deniz balıkları tezgahlarda yerini aldı. Samsunlu balıkçılar balığın bol olması nedeniyle mutlu olduklarını ifade ettiler. Balık fiyatlarının düşmesi vatandaşların yüzünü güldürdü.

Balıkçı Kurtça Aydın uzun yıllardır böyle balık bolluğu görmediğini söyleyerek "Son birkaç gündür balıkta patlama yaşandı. İstavrit, barbun, mezgit kilo 5, palamudu da 5 liradan satıyoruz. Çinekop kilo 10 liradan satılıyor. Son 1 haftadır Karadeniz’de fırtına gibi balık çıkıyor. Balık bol, fiyatlar ucuz, talep harika. Balık çok olunca rağbet de çok oluyor. Satışlarımız çok güzel. Denizde de balık var, tezgahlarda da balık var. Yaklaşık 5 yıldır böyle bir balık bolluğu görmedik. Dehşet derecede balık bolluğu yaşıyoruz. Bu balıklar Karadeniz’in mavi sularından geliyor. Vatandaşları bu fiyatlardan balık almaya davet ediyoruz” dedi. 

Neredeyse bütün balıkları 5 TL'den sattıklarını belirten Onurcan Köse, “Balıkta kaç yıldır göremediğimiz bir bolluk var. Geçen senelerde sadece bir türde bolluk yaşanıyordu. Bazen palamut, bazen hamsi, bazen istavrit, bazen de mezgit bol oluyordu. Bu sezon ise öyle bir şey söz konusu değil. Bu sene bütün türlerde bir bolluk var. Hamsi, mezgit, istavrit, barbun ve palamudu 5 liradan satıyoruz. Neredeyse ne alırsan 5 lira diye bağırıyoruz. Sadece çinekop ve kalkanın kilosu 5 lira değil. Onlar da geçtiğimiz senelere oranla ucuzladı. 5 senedir bolluk yoksu, bu sene deyim yerindeyse deniz patladı” diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunBalık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İSİMSİZ 2018-09-14 09:09:01

SAATHANE BALIKÇILARI HEP HİLE İLE SATIŞ YAPIYORLAR ÜSTTE İRİ ALTTA İNCE VE BAYAT.HER SENE 4-5 DEFA YAŞIYORUZ BU OLAYI AYIP YAZIK.İLK GÜNLER TAZE TAZE YERİZ SONRA BAŞLARLAR EZİKLERİ KOYMAYA.

Avatar
özcan 2018-09-13 23:29:39

geçenlerde saathane meydanındaki dalyan balıkçıdan taze diye palamut aldım eve geldiğimde koku yüzünden balığı temizlerken adeta un ufak oldu meğerse balık buzhane balığıymış aynen çöpe gitti balıkçılar vatandaşı kandırmaktan bir an önce vazgeçsinler türkişte emir balıkçıdan gerçek balığı taze olarak 2 tl fazla vererek aldım

Avatar
VATANDAŞ 2018-09-14 13:41:29

SAATHANE MEYDANINDA BULUNAN BAZI BALIKÇILAR HALKI KANDIRARAK SATIŞ YAPIYOR; TİRSİ VE BAZI BİRKAÇ BALIK TÜRÜNÜ : ÇİNEKOP, İTHAL USKUMRUYU:PALAMUT,TEMİZLENMİŞ PARÇALANMIŞ SAZAN I :YAYIN DİYEREK SATIYORLAR BALIĞI BİLMEYEN VATANDAŞLARDA SATIN ALIYOR. AYIPLI MAL SATARAK HAKSIZ KAZANÇ SAĞLIYORLAR.( ARŞİV RESİMLERDE DE GÖRÜLEBİLİR ) DENETLEME OLMUYOR ŞU AN ÇOK KÜÇÜK LİMİT ALTI YAPRAK ÇİNEKOPLAR TEZGAHLARDA GÖRÜLEBİLİYOR.. İLGİLİ VE DUARLI VATANDAŞLARIMIZIN DİKKATİNE...

Avatar
Misafir06 2018-09-13 19:08:24

Şükür ya. Doya doya yiyelim. Hamsi de bol olur inşallah. Geçen sene pek yiyemedik.

Avatar
Teyo 2018-09-13 21:57:26

Hak bela

Avatar
ballim 2018-09-14 09:13:41

ŞÜKÜRRR