banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da Dehşet Saçan Damat Bakın Kendini Nasıl Savundu

Samsun'da pompalı tüfekle kayınpederini öldürüp, kayınvalidesini de yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan damat, mahkemede bakın kendini nasıl savundu. 

banner269

Samsun'da Dehşet Saçan Damat Bakın Kendini Nasıl Savundu

Samsun'da pompalı tüfekle kayınpederini öldürüp, kayınvalidesini de yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan damat, mahkemede bakın kendini nasıl savundu. 

08 Mart 2017 Çarşamba 14:36
Samsun'da Dehşet Saçan Damat Bakın Kendini Nasıl Savundu

Samsun Haber - 29 Kasım tarihinde Samsun'un İlkadım ilçesi Derebahçe Mahallesinde yaşanan olayda 32 yaşındaki Tarık Yıldız, kendisinden ayrılıp baba evine dönen 29 yaşındaki eşi Ayşe Yıldız'ın babasının evinin önüne giderek burada kendilerini dışarı çağırdı.

Önce havaya pompalı tüfekle ateş açan damat Tarık Yıldız, evden dışarı çıkan 56 yaşındaki kayınbabası Arif Aktürk ile 56 yaşındaki kayınvalidesi Havva Aktürk'e doğru pompalı tüfekle kurşun yağdırdı. Olayda Arif Aktürk ve eşi Havva Aktürk yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Arif Aktürk acil serviste hayatını kaybetti.
Olaydan sonra polis tarafından yakalanarak tutuklanan Tarık Yıldız hakkında Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası istemiyle dava açıldı. Bugün yapılan ilk duruşmada dehşet saçan damat, kendini şu sözlerle savundu: "Ayşe Yıldız ile 4 yıldır evliyiz. Evliliğimiz boyunca sürekli tartıştık. Kayınpederime bu durumu anlattım. Ancak, eşimi ve çocuğumu alıp gitti. Daha sonra eşimden ve çocuğumdan ayrı kalınca pişmanlık duyup onları eve geri getirdim. Eşim şiddet gördüğünü iddia ederek polise şikayette bulundu. Bir ay evden uzaklaştırma cezası aldım. Sonra çocuğumu bana göstermediler. Çocuğun velayeti konusunda her defasında eşim sorun çıkardı. Eşimin ailesine karşı saygılı davrandığım için beni korkaklıkla suçladılar. Evlerinin önüne gelip pompalı tüfekle 3-4 el havaya ateş açtım. Amacım korkak olmadığımı göstermekti. Onları korkutmak istedim. Kayınpederim bana hakaretler etti. Aracıma binip geri geri giderken kayın pederim ve kayınvalidem peşimden geldiler. Bir anda bana saldırdılar. Kayınvalidemin elinde sopa vardı. Kayınpederim elimdeki tüfeğini almak isterken tüfek ateş aldı. Daha sonra yine tüfek ateş aldı. Sırtımda bir acı hissettim. Dönerek baktığımda kayınvalidemin elinde sopa vardı. Tüfek yine ateş aldı. Kimlerin vurulduğunu bilmiyorum. Kaçarken 'ambulans çağırın' sesleri duydum ve vurulan olduğunu anlatım. Sonra polis geldi ve silahı yere bırakıp teslim oldum" 

"Babamı karşıdan ateş ederek vurdu"

Duruşma da tanık olarak dinlenen Ayşe Yıldız, "4 yıllık evliliğimizde kavgalarımız olduğu doğrudur. Her defasında kendisi bana şiddet uyguluyordu. 4 yıl boyunca evliliğimizi ayakta tutmak için çalıştım. Beni sürekli boşayacağını söylüyordu. Olay sabahı annem, evin önüne Tarık gelmiş diye bizi uyandırdı. 2 el silah sesi duydum. Babam evden dışarı çıkmak istedi. 'Elinde silah var' deyince 'kuru sıkı silahtır' dedi. Gittiğini düşünerek evden dışarı çıktım. Bu sırada araçtan inip elinde tüfekle anne ve babamın yanına geldi. Silah sesi duydum. Ben şoka girdim. Anne ve babamın vurulduğunu gördüm. Babamın onunla hiçbir teması olmadı. Babamı karşıdan ateş ederek vurdu" diye konuştu.

"Araçtan indi ve ateş etti"

Olayda kocası ölen ve kendisi de yaralanan Havva Akktürk ise, "Silah sesi duyduk. Eşim evden dışarı çıkmak istedi. Kendisini göndermedik. Polisi aradık. Gitti diye rahatlayarak evden dışarı çıktık. Tarık aracın şoför koltuğundaydı. Araçtan indi ve ateş etti. Önce bana mı yoksa eşime im ateş etti onu hatırlamıyorum. Bize ateş ederken 5-6 metre mesafedeydi. Eşimle arasında arbede olmadı. Ben de kendisine vurmadım. Olay çok kısa sürede oldu. Olay nedeniyle şoke oldum. Şikayetçiyim" şeklinde konuştu.

Duruşmada dinlenen tanıklar da Tarık Yıldız'ın olay sırasında eşi Ayşe Yıldız'a da ateş ettiğini ancak Ayşe Yıldız'a müdahale edip eğilerek saklamaya çalıştıklarını söylediler ve duruşma mahkemeye gelmeyen 2 tanığın dinlenmesi için 5 Mayıs'a ertelendi.

Kaynak: İHA

Son Güncelleme: 09.03.2017 13:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.