banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da dağcılar Kurtuluş Yolunda yürüyüşe başladı

Samsun'da OMDAK üyesi dağcılar 10. Ulusal Kurtuluş Mücadelesi Anma Yürüyüşü'ne başladı.

banner269

Samsun'da dağcılar Kurtuluş Yolunda yürüyüşe başladı

Samsun'da OMDAK üyesi dağcılar 10. Ulusal Kurtuluş Mücadelesi Anma Yürüyüşü'ne başladı.

23 Mayıs 2018 Çarşamba 11:35
Samsun'da dağcılar Kurtuluş Yolunda yürüyüşe başladı

Samsun haber - Samsun Ondokuz Mayıs Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (OMDAK) üyeleri ve dağcıları 10. Ulusal Kurtuluş Mücadelesi Anma Yürüyüşü düzenledi. Samsun Tütün İskelesi'nden başlayan yürüyüş öncesi saygı duruşunda bulunularak ve İstiklal Marşı okundu. Temsilen karaya çıkartılan Türk Bayrağı'nı Samsun Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü genç dağcılara teslim etti.

OMDAK Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Güldiken yaptığı açıklamada, "Kulüp olarak, 10 yıldır bu yürüyüşü yapıyoruz. Arkadaşlarımız 10 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktıktan sonra Kavak üzerinden Havza’ya gittikleri yolu araştırdı, buldu ve yürüdü. 10 yıldır da düzenli olarak yürüyoruz. 81 ilden dağcılarımız bizlerle beraber bu yolda yürüyor. Lise öğrencileri ve gençlerimizi de bu yürüyüşe katarak onlara ulusal kurtuluş mücadelesinin anlamını, önemini hissetmelerini sağlıyoruz. Biz bu yolu araçlarla da geçebilirdik ama onların yaşadıklarını hissetmek için yol güzergahında yürümeye karar verdik. Samsun’da her yıl 23 Mayıs’ta sabah 09.15’te Atatürk ve arkadaşlarının Samsun’a ayak bastığı Tütün İskelesi’nden Kavak üzerinden Havza’ya yürüyoruz. 25 Mayıs’ta Havza’da Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının konakladığı, Milli Mücadele’nin bütün lojistik ve genel planlarının gerçekleştirdikleri merkezde yürüyüşümüzü tamamlıyoruz. 1. gün Mahmur Dağı’nda konaklıyoruz. 2. gün Kavak-Havza yolu Ankara yolunun üzerinde olduğu için o alanı araçlarla geçip, Havza’da konaklıyoruz. 25 Mayıs sabahı da Havza’daki etkinliklere katılıp bayrağımızı teslim ediyoruz. Samsun-Havza arası 80 km, biz bunun 50 km’sini yürüyerek gidiyoruz” dedi. 


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.