banner388

Samsun'da Cumhuriyet Bayramı heyecanı!

Samsun'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapıldı. Yapılan kutlamalara çok sayıda vatandaş katıldı.

Samsun'da Cumhuriyet Bayramı heyecanı!

Samsun'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapıldı. Yapılan kutlamalara çok sayıda vatandaş katıldı.

29 Ekim 2019 Salı 14:04
Samsun'da Cumhuriyet Bayramı heyecanı!

Samsun'da cumhuriyetin 96.yılı büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, Valilik binası içerisindeki Yaşayan Atatürk Salonu'nda tören ile başladı.

Batıpark İşitme Enegelliler Olimpiyat Oyunları Standı'nda gerçekleşmesi beklenen kutlama programı yağış nedeniyle Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda kutlandı.

Yapılan programa Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Sahra Sıhhıye Okulu ve eğitim Merkezi Komutanlığı öğrencileri, Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve birçok okuldan öğrenci ile öğretmen katılım gösterdi.

Kutlama programı kapsamında, öğrencilerin bayrak ve flama tutuşu,gazilerin geçiş töreni ve halk oyunları gösterileri yapıldı.

"DEMOKRATİK, LAİK VE SOSYAL HUKUK DEVLETİ KURMA BAŞARISINI GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR" 

Cumhuriyetin ilanının 96.yılına yönelik yapılan programda konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, "Milletimiz 96 yıl önce bugün tüm olumsuz şartlara rağmen, önüne çıkan tüm engelleri azimle aşarak demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini kurma başarısını gerçekleştirmiştir. Bağımsızlığımızı tüm dünyaya ilan eden ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel hazırlayan Kurtuluş Mücadelesi 1919’da bu kutlu şehirde başladı. Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu’da başlayan ulusal hareketi hiçbir gücün durduramayacağını, milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığının kurtaracağını bu topraklardan tüm dünyaya haykırdı” şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 29.10.2019 14:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MAŞALLAH. 2019-10-29 14:14:53

SAMSUNSPORA YÜCEL ILDIZ hocayı alın. boşta.