banner388

Samsun'da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Samsun'da büyük coşkuyla kutlandı.

Samsun'da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Samsun'da büyük coşkuyla kutlandı.

29 Ekim 2017 Pazar 15:18
Samsun'da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Samsun Haber - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yılı, Samsun'da büyük coşkuyla kutlandı. Düzenlenen kutlamalarda minik jimnastikçilerin gösterisi büyük ilgi gördü. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile Samsun Valisi Osman Kaymak'ta törende yer aldı.


Samsun Valisi Osman Kaymak, Valilik Binası'nda tebrikleri kabul etti. Sonrasında ise Batıpark Dolgu Sahasına geçildi. 



Samsun Valisi Osman Kaymak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı konuşmasında, "19 Mayıs 1919 da Atatürk Samsun'a çıkarak Milli mücadeleyi başlattı. 29 Ekim 1923 tarihinde de Cumhuriyeti ilan etti. Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük ve vazgeçilmez değerdir" ifadelerine yer verdi.



Konuşmaların ardından öğrenciler kürsüde şiirler okudu. Sonrasında ise halk oyunları, öğrencilerin bando gösterisi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı minik jimnastikçiler gösteri yaptı. Gösterilerin ardından minikler, AK Parti Genel Başkan yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ile Vali Osman Kaymak'a Türk Bayrağı hediye etti.


 


Törende ayırca Atlı Spor Kulübü sporcularının atlarla gösteri yapıldı ve Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'na bağlı Bölge Bandosu'nun gösterisinin ardından geçit töreni düzenlendi.



Törene ayrıca Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya yılmaz, Samsun Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Albay Tayfur Paşaoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.