banner388

Samsun'da Coşkulu Kutlamalar 

Devletin zirvesindeki isimler ilk defa Samsun’da 19 Mayıs kutlamalarında bir araya geldi.

Samsun'da Coşkulu Kutlamalar 

Devletin zirvesindeki isimler ilk defa Samsun’da 19 Mayıs kutlamalarında bir araya geldi.

19 Mayıs 2019 Pazar 19:02
Samsun'da Coşkulu Kutlamalar 

Samsun'da gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları devletin zirvesini bir araya topladı. 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadele’yi başlatmak için Samsun’a çıkışlarının 100. yıl etkinlikleri kapsamında Samsun’da günboyu törenler düzenlendi. Birlik ve beraberlik vurguları yapılan törenlere bütün siyasi parti genel başkanlar, bakanlar ve siyasi temsilciler katılım gösterirken, devletin zirvesi ilk defa bir Samsun’da 19 Mayıs törenlerinde bir araya gelmiş oldu. 

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Cahit Turan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve binlerce vatandaş katılım gerçekleştirdi.

SOLOTÜRK’ün gösterileri heyecanlandırdı

Kurtuluş Yolu Tütün İskelesi’nde gerçekleştirilen tören, öğrencilerin 19 Mayıs şiirlerini okumasıyla başladı. Daha sonra Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu konuşma gerçekleştirdi. Kasapoğlu’nun konuşmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Takımı sahneye çıktı ve marşlar seslendirdi. Mehter takımının ardından Türk Hava Kuvvetleri’nin gökyüzündeki gururu SOLOTÜRK gösteri uçuşları gerçekleştirdi. Jetlerin akrobatik hareketlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bütün halk ilgiyle izledi. SOLOTÜRK gösterisinin ardından Türkiye’nin 81 ilinden ve 10 farklı ülkeden İstanbul’dan Piri Reis Gemisi’yle yola çıkarak 100. yıl için Samsun’a gelen gençler yanlarında getirdikleri Türk bayrağını ve illerindeki toprakları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu. Daha sonra ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleştirdiği konuşmasının ardından tören siyasi parti genel başkanlarının toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi. 

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.