banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da Çocukların Oyunu Pahalıya Patladı

Samsun'da içine taş koydukları kartoplarına tramvaya atan çocuklar yüzünden tramvaylarda maddi hasar oluştu ve seferler aksadı.

banner269

Samsun'da Çocukların Oyunu Pahalıya Patladı

Samsun'da içine taş koydukları kartoplarına tramvaya atan çocuklar yüzünden tramvaylarda maddi hasar oluştu ve seferler aksadı.

16 Aralık 2016 Cuma 10:53
Samsun'da Çocukların Oyunu Pahalıya Patladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş. tarafından işletilen Gar-Tekkeköy raylı sistem hattındaki iki tramvaya yaşları 9- 10 olan çocuklar içine taş konulmuş kartopu attı. Yan ve ön camları çatlayan tramvay hizmet veremedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Kartopunun içine taş koyarak 5512 ve 5509 nolu tramvayların bölgeden geçişi sırasında tramvaylara atan çocuklar, 2 tramvayın da ön cam ve yan camlarının büyük ölçüde zarar görmesine neden oldu. Camları çatlayan tramvaylarda vatmanın görüş alanı kapandığından 2 adet hafif raylı sistem aracı yolcularını uygun istasyonda tahliye edip servis dışı onarım çalışmalarının yapılabilmesi için raylı sistem depo bölgesine çekildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Konu hakkında açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş. Operasyon Müdürü Sevilay Germi Telci, “15 Ararlık 2016 Perşembe günü cama taş atılması olayı yolcu yoğunluğunun en fazla olduğu zaman diliminde gerçekleşmiştir. Üniversite İstasyonu’ndan hareket eden 5512 no.lu tramvay sürücüsünün yapmış olduğu telsiz anonsu ile kameralardan 9-10 yaşlarındaki çocukların tramvaylara taşlı kartopu attıkları tespit edilmiştir. Olayla ilgili Operasyon Merkezi tarafından bölgeye güvenlik ve emniyet birimleri yönlendirildi. Bu esnada üniversite yönüne giden 5509 no.lu tramvayında ön camına atılan taşlı kartopu camın çatlamasına sebep oldu. Yine bölgeden geçen 5521, 5505 ve 5507 no.lu tramvaylara da kartopu atan çocuklar bu tramvaylara da küçük çaplı zararlar vermiştir. Meydana gelen olayda tramvay içerisinde seyahat eden yolcular endişe duyarken olaya tepki gösterdiler. Olaya sebebiyet veren çocuklar emniyet mensupları tarafından tespit edilmiş ve haklarında Türk Ceza Kanunu’nun 152. maddesi 3. fıkrasına göre ‘haberleşme, enerji ya da demiryolu veya havayolu ulaşımı alanında kamu hizmetinin geçici de olsa aksamasına sebebiyet vermek’ suçundan soruşturma başlatıldı. Ayrıca tramvaylarda meydana gelen maddi zarar ve işletme kaybının tespit edilerek taraflardan tahsil edilmesi için SAMULAŞ olarak hukuksal süreci başlatmış bulunuyoruz. Daha büyük zarar ve aksamalar yaşanmaması için ebeveynlerin bu konuda daha hassas davranarak çocuklarını bilinçlendirmelerini rica ediyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 17.12.2016 15:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.