banner388

Samsun'da Çocuklar Fidan Dikti

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Atakum kampüsünde çeşitli alanlara başta çam olmak üzere değişik türde fidanlar dikildi

Samsun'da Çocuklar Fidan Dikti

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Atakum kampüsünde çeşitli alanlara başta çam olmak üzere değişik türde fidanlar dikildi

13 Mart 2017 Pazartesi 11:08
Samsun'da Çocuklar Fidan Dikti

Samsun Haber - Fidan dikimi aileler ve özellikle çocukların katılımıyla sosyal bir etkinliğe dönüştü. DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık, Lojman Site Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Öztürk, kurum personeli ile lojmanda oturan aileler ve çocukları katılırken, havanında güzelliği ağaç dikimini panayır havasına dönüştürdü. Etkinliğe Samsun'a ilik nakli olmak için gelen Batmanlı ve Kilisli aileler de katıldı. Çocuklar tarafından dikilen her fidana kendi isimleri verilirken, fidanlara yine ilk can suyunu çocuklar verdi.

Çocuklarımıza bilinç oluşturmak adına çok önemli

DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık, “DSİ kamusal alandaki yatırımlarını sürdürürken çevresindeki doğal görüntüyü de önemseyen bir kuruluş. Bugün bu düşünceyi özellikle çocuklarımıza bilinç oluşturma açısından değerlendirerek personelimiz ve ailelerimizle beraber olarak güzel bir tablo oluşturduk. Amacımız ailelerimizin ortak kullanım alanındaki doğal görüntüyü kazanırken, koruma bilinciyle çocuklarımızın doğayı sahiplenme duygusuydu. Bizler lojmanların bina içleriyle beraber ortak kullanım alanında da beraber oluyoruz. Dolayısıyla personelimiz eş ve çocuklarıyla geniş bir aileyiz. Bu etkinlik kurumumuzda doğayı sahiplenme gibi önemli bir değeri fark ettirme ve sahiplenme adına ailelerimiz ve çocuklarımıza katkı sağladığı düşüncesindeyim. Bundan sonrada kurum içinde hoş olmayan görüntülere engel olup, mevcut ortamın daha da güzelleştirilmesi ve doğayla bütünleşmesine hız vereceğiz" dedi.

Lojman sakinleride dikme etkiliğine davet edildi

DSİ Site Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Öztürk ise, “Fidan dikimini öğrenince lojman sakinlerimizin bu tabloya ortak olması düşüncesiyle lojman sakinlerini fidan dikme etkinliğine davet ederek, aileler ve çocukların güzel duygularla bütünleşmesini istedik. Bir tarafta ağaç sevgisi, diğer tarafta çevremizdeki güzelliklerin korunabilmesi, aynı zamanda baharın ilk günlerinde ailelerin kaynaşması adına bir piknik gerçekleştirmiş olduk” diye konuştu.
Etkinlik sırasında ailelerin hazırladıkları piknik malzemeleri kurum çalışanlarıyla bahçede paylaşıldı. Bundan sonrada benzer birlikteliklerin sık sık yapılması dileğinde bulunuldu.

Son Güncelleme: 13.03.2017 18:25
Anahtar Kelimeler:
SamsunHaberLojmanDsiFidan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.