banner388

Samsun'da Çin'e karşı "Doğu Türkistan" eylemi!

Samsun sivil toplum kuruluşları (STK), Doğu Türkistan'da yaşayan Uygur Türkleri'nin Çin'in baskı politikasına maruz kalması nedeniyle eylem gerçekleştirdi.

Samsun'da Çin'e karşı "Doğu Türkistan" eylemi!

Samsun sivil toplum kuruluşları (STK), Doğu Türkistan'da yaşayan Uygur Türkleri'nin Çin'in baskı politikasına maruz kalması nedeniyle eylem gerçekleştirdi.

14 Aralık 2019 Cumartesi 19:34
Samsun'da Çin'e karşı "Doğu Türkistan" eylemi!

“Çin Uygur Türklerine Zulme Son Ver“ sloganıyla bir araya gelen Türk Ocakları Samsun Şubesi, Alperen Ocakları Samsun Şubesi, İlkadım Kent Konseyi ve Türk Eğitim- Sen Samsun Şubesi tarafından düzenlenen bir basın açıklaması ile Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı baskıcı politikalara tepki gösterildi. İstiklal Caddesi (Çiftlik) üzerinde yapılan açıklamada Çin’in Doğu Türkistan'daki insanlara eşi benzeri görülmemiş bir baskı ve zulüm politikası uyguladığı belirtildi.

"Çin, ırkçı tutumundan vazgeçmelidir"

Grup adına yapılan açıklamayı okuyan Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Serkan Şen; “Çin, Doğu Türkistan’da uzun süredir ‘terörizm ve dini aşırılık’ bahanesiyle devam ettirdiği bu ırkçı tutumundan, insan hakları ve inanç hürriyeti kısıtlamalarından ve ‘yeniden eğitim kampları’ adıyla açık hava hapishanesi şeklinde kurguladığı çağdaş işkence yuvalarından bir an önce vazgeçilmelidir. Yasa dışı bir şekilde gözaltında tutulan soydaşımızın bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz. Başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere uluslararası toplumu bu konuda duyarlı davranmaya ve çözüm üretmeye davet ediyoruz” dedi.

Yapılan açıklamaya İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Hayati Tekin de katılarak destek verdi. 

Son Güncelleme: 14.12.2019 19:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Canik 55 2019-12-14 23:12:39

Devlet olarak sahiplenmek gerekiyor, tıpkı Suriyelileri sahiplendiğimiz gibi. Ama Suriyelileri görünce Doğu Türkistan'daki soydaşlarımızı unuttuk Nedense?

Avatar
yüksel 2019-12-15 00:04:57

kardeşim bizde çin mallarını sokmayalım ülkemize bizim kadar çin malı kullanan ülke yok oyuncaktan tavuğa kadar ne istersen var elektron,k başta

Avatar
Ibrahim 2019-12-15 22:49:51

Sanki biz turkiyede cindrki uygur turklerinden daha iyiz, once kendi hslkiniz icin disari cikin, bugun 1300-1500 tl emekli maasi alip bir kisinin boyundurugu altinda eziliyor, aksamlari pazarda yerlerden cocuklarina yedirecek sebzeler topluuorlar, cocuklarins haslik veremedikleri icin cocuklari uyanmadan evden kaciyorlar, birakin bu muslamanmis ayaklarini, ortadoguda petrol zengini y*vsak muluman atap toplumu var onlar ilgilensin.