banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da çiftçilere 17 milyon TL destek

Samsun'da çiftçi destekleme ödemeleri kapsamında 17 milyon TL ödeme gerçekleştirildi. 

banner269

Samsun'da çiftçilere 17 milyon TL destek

Samsun'da çiftçi destekleme ödemeleri kapsamında 17 milyon TL ödeme gerçekleştirildi. 

06 Mart 2020 Cuma 15:41
Samsun'da çiftçilere 17 milyon TL destek

2019 Yılı Yem Bitkileri Destekleme Ödemeleri bugün itibariyle çiftçilerin hesaplarına yatırılmaya başlandı. Samsun'da destekleme ödemesi kapsamında 17 milyon TL ödeme yapıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Samsun Valisi Osman Kaymak şu ifadelere yer verdi:

"İlimizde üretimi gerçekleştirilen yonca, korunga, arpa (yeşil ot), buğday (yeşil ot), tek yıllık yem bitkileri, silajlık mısır, yapay çayır, mera ve diğer çok yıllık yem bitkilerinin Yem Bitkileri Destekleme Ödemeleri 06 Mart 2020 Cuma günü saat 18.00 itibarıyla çiftçilerimizin hesaplarına aktarılmıştır. Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme modeline göre yem bitkileri desteğinde yer alan havzalarda Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı arazilerde, kaba yem üretmek amacıyla çok yıllık ve tek yıllık yem bitkileri ekimi yapan çiftçilerimize ürünlerini hasat etmeleri kaydıyla belirlenen miktarlarda ödeme yapılmıştır. Bu kapsamda ilimiz genelinde 9 bin 575 çiftçimize, 242 bin 228 dekar alanda 16 milyon 999 bin 318,71 TL yem bitkileri destekleme ödemesi yapılacaktır."

Vali Kaymak, Yem Bitkileri Destekleme Ödemesinin hayırlı, çiftçinin mahsulünün bol ve 2020 yılı üretim sezonunun bereketli olmasını diledi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.