banner388

Samsun'da cezaevi müdürü polisleri tehdit etti

Samsun E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Günay B., 'hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme' suçundan yargılanıyor.

Samsun'da cezaevi müdürü polisleri tehdit etti

Samsun E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Günay B., 'hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme' suçundan yargılanıyor.

09 Aralık 2017 Cumartesi 14:26
Samsun'da cezaevi müdürü polisleri tehdit etti

Samsun haber - Samsun E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Günay B., İlkadım ilçesi Kefeli Kavşağı'nda 26 Ocak 2017 tarihinde 34 FD 0282 plakalı otomobiliyle vurdu. Cezaevi müdürü kazada yara almazken, olay yerine gelen polis ekipleri inceleme yaptı. Cezaevi müdürü, işlem yapan trafik polisi 42 yaşındaki E.T.E., polis memuru 36 yaşındaki V.K. ve 54 yaşındaki grup amiri A.Y. ile tartıştı. Polis merkezine götürülen Müdür B.'nin 0.96 promil alkollü olduğu tespit edildi. Yapılan işlemlerin ardından polis ekipleri Cezaevi Müdürü B.'den şikayetçi oldu.

"SİZ FETÖ'CÜSÜNÜZ"

Cumhuriyet savcısına ifade veren polis memurlarından V.K., "Haber merkezinin ihbarı üzerine olay yerine gittim. Kaza yerinde bulunan, ismini sonradan öğrendiğim Günay B., araç sürücüsü olduğunu, cezaevi müdürü olması sebebiyle evrak ve belge vermeyeceğini, olay yerine Cumhuriyet savcısını çağırdığını, savcı gelmeden hiçbir şey vermeyeceğini söyledi. Bunun üzerine grup amiri A.Y.'yi çağırdık. Şahıs bize ısrarla yardımcı olmayacağını, araması gerektiği kişilerin olduğunu söyledi. Yapmış olduğu telefon konuşmalarıyla hiç kimsenin gelmeyeceği kanaatiyle agresif davranışlara başladı. 'Benden rüşvet istediniz diyeceğim. Siz kimsiniz ki size evrak vereceğim. Siz FETÖ'cüsünüz. Benim cezaevine düşerseniz size yapacağımı biliyorum. Burada işlem yaparsanız kendimi de sizi de yakarım. Bana Emniyet Genel Müdürü'nü aratmayın. Sizin FETÖ'den içeride yatan polis arkadaşlarınıza her türlü kolaylığı sağlıyorum. Onlara ekmek verip, tüm istediklerini karşılıyorum. Siz gelecekseniz göreceksiniz.' dedi. Daha sonra amirlerimizi arayıp durumu anlattık. İşlem yapılması konusunda talimat aldık. Şahsın bizlere söylemiş olduğu 'Benden rüşvet istediniz, sizi süründüreceğim. Bunun hesabını sizden soracağım' sözlerinden dolayı şikâyetçiyim" dedi.

"RÜŞVET İSTEDİ"

Müdür Günay B. ise Cumhuriyet savcısına verdiği ifadede "Olay günü biraz alkol aldım. Aracım ile Kefeli Kavşağı'na geldim. Yerin kaygan olmasından dolayı direksiyon hâkimiyetimi kaybettim. Sonra araç kontrolünü sağladım. Aracı park edip, indim. Bir süre sonra polisler gelip evrak istediler. Olayın şokundaydım. Zararı karşılayacağımı söyledim. Eşkâlini hatırlamadığım genç bir polis memuru kendisine 1000 TL verirsem bu işi kapatacağımı söyledi. Ben de bunu kabul etmedim. Daha sonra farklı bir polis ekibi geldi. Bu ekipten inen orta boylu bir polis bana hakaret etti. Bana bağırmaya başladı. Daha sonra tamirciyi aramak için cep telefonumu çıkardım. Polis 'Sen beni mi çekiyorsun?' diyerek elime vurarak telefonu yere düşürdü. Polisler, 'Bizim arkadaşlar cezaevine düştü. Onlara kötü davranıyormuşsun' dediler. Daha sonra olay karakola intikal etti" diye konuştu.

POLİSLERİ TEHDİT ETTİ

Soruşturma kapsamında savcılık polis ekiplerinin yaka kamerasının incelenmesi istedi. İncelenen kamera kayıtlarında Günay B.'nin şunları söyledi belirtildi;

"Alkol aldığım doğru ama üflemeyeceğim ama akıllı olun. Bak; deveden büyük fil var. Akıllı olun bak. Beni Ankara'ya yönlendirmeyin. Sizin içeride bir sürü meslektaşınızı şey yapmaya çalışıyorum. Ben mücadele ediyorum. Beni sağı-solu aratmayın. Akıllıysanız işi kapatın. Burada kapatmayacaksanız işi ben daha büyütürüm. Haberiniz olsun. Bu bir tehdit değil. Kamera kaydı sizi değil, beni kurtarır. Alkol aldım, bu benim sosyal hayatım. Siz FETÖ'cüsünüz. Benim cezaevine düşerseniz size yapacağımı biliyorum. Bana burada işlem yaparsanız kendimi de sizi de yakarım. Bana Emniyet Genel Müdürü'nü aratmayın. Ben sizin FETÖ'den içeride yatan polis arkadaşlarınıza her türlü kolaylığı sağlıyorum. Onlara ekmek verip, tüm istediklerini karşılıyorum. Siz gelecekseniz göreceksiniz. Benden rüşvet istediğinizi söyleyeceğim. Siz kimsiniz ki size evrak vereceğim."

2 DAVADAN YARGILANIYOR

Olayla ilgili hazırlanan iddianame kabul edildi ve E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Günay B. hakkında Samsun 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'hakaret, görev yaptırmamak için direnme' suçlarından dava açıldı. Davanın halen devam ettiği öğrenildi. Öte yandan, Müdür Günay B. hakkında 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde de 'alkol veya uyuşturucu maddenin etkisi altındayken araç kullanma' suçundan da ayrı bir dava olduğu, bu davanın da halen devam ettiği belirtildi.

Haber: DHA

Son Güncelleme: 11.12.2017 12:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Iftiraya ugrayan tutuklu esi 2017-12-09 15:26:15

Sayin mudur gecen hafta size bayagi dua ettim . Siz bizim acik goruslerimizi yaptirmiyorsunuz. . Allahim bu adami sana havale ettim diye Rabbimden istedim . Simdi tevafuk ki 1 hafta gecmeden bu haberi okudum . Allah size mustehak oldugunuzla muamele etsin iki cihanda. . .

Avatar
Huseyin beşir 2017-12-09 15:13:38

Acilen görevden alınmalı.

Avatar
Telli baba 2017-12-09 15:29:41

Sen ne adamsin yaaa ceza evi mudurunden icerde yatanlar daha ahlakli kimi kime emanet ediyolar. Koyun beklesin boyleleri. Polisimizin yanindayiz.

Avatar
RAMAZAN 2017-12-09 17:36:06

Koskoca bir kurumun müdürü, maalesef meslek etiğide yok çalışan insanlara saygısı da bence görevden alınmalı...

Avatar
MUSTAFA ÖZDEMİR 2017-12-09 16:27:54

ESAS FETÖCÜ CEZA EVİ MÜDÜRÜ

Avatar
Teşkilatı esasiye 2017-12-09 16:58:27

Teşkilat sahipsiz olduğu sürece herkes tehditte eder iftirada eder. Aynısını polisler yapsa idi en iyi ihtimal açıkta soruşturma geçiriyordu ama bu arkadaş hala o koltuğu işgal etmeye devam ediyordur. Ne diyelim adalet ..!!!!

Avatar
Zor adam 2017-12-09 16:07:31

Acaba bu haberi yapanlar polislerin isimlerini baş jarfleri ile saklamış bir fetö otunumu var diye düşünüyor insan bak yorum yapanlarda şahsi çıkarları için yorum yapmışlar kanunları hiçe sayanlar fırsat mı kolluyor acaba

Avatar
Yalin 2017-12-10 00:23:40

Samsun haber ajansı taraflı haber yapın. Biz müdürümüzü yakinen tanıyoruz. Kanun, tutuz ve yönetmelik dahilinde, mevzuat çerçevesinde görevini ifa eden, mesleki ve ahlaki değerlerinden ödün vermeyen bir kişidir. Çamur at izi kalsın, Binlerce kişiyle uğraşmak kolay mı. Sosyal hayatı kimseyi ilgilendirmez, kaldiki sosyal hayatinda çeşitli aktivitelere katılan çevresi tarafından sevilen mütevazı bir insandır kendisi, ha sakın demeyin yalakaya bakın diye . , Sayın mudur benim babamın oğlu da değil ,orada yaşananları kim gördü, kim biliyor, on yargılı olmak bizlere ne kazandırır.